Νέα μέτρα τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας από τη Fed
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο γύρο μέτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάνκι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο γύρο μέτρων για την τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Καθώς το «Operation Twist» οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, αντικαταστήθηκε με ένα νέο πρόγραμμα ύψους 45 δισ. δολαρίων ανά μήνα.
Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο τελευταίο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πωλήσεις και ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιου χρέους, οι νέες αγορές κρατικών ομολόγων θα αυξήσουν περαιτέρω τον ύψους 2,8 τρισ. δολαρίων ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας (εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 4 τρισ. δολάρια ώς το τέλος του 2013).
Η Fed θα συνεχίσει να αγοράζει κάθε μήνα ομόλογα με ενέχυρο στεγαστικά δάνεια αξίας 40 δισ. δολαρίων, διατηρώντας τις συνολικές μηνιαίες αγορές ομολόγων στα 85 δισ. δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κίνα: Ο «αναπνευστήρας» της Ρωσίας στον πόλεμο κυρώσεων
- Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ: Σκάνδαλο στις παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας – Αγνοήθηκαν οι ανησυχίες των ενοίκων
- Από την Ολυμπιάδα, στα καρτέλ: Ο snowboarder ναρκοβαρώνος Ράιαν Γουέντινγκ στους 10 πιο επικίνδυνους του FBI
- Η Ρωσία τερματίζει τις στρατιωτικές συμφωνίες με Πορτογαλία, Γαλλία και Καναδά
- Νέα στοιχεία για την τραγωδία στην Κρήτη – Νεκροί μέσα σε πλοιάριο οι 18 μετανάστες
- Μεντιλίμπαρ: «Πολύ χαρούμενος για Μουζακίτη, ελπίζουμε να συνεχίσει να βοηθάει τον Ολυμπιακό»




