Τα Χριστούγεννα μας γεννάν την επιθυμία να γεμίσουμε την καθημερινότητά μας, με γιορτινή αύρα. Έτσι, όλοι στολίζουμε τα σπίτια μας με πλουμιστά στολίδια, για να έχουμε για περίπου ένα μήνα γλυκιά γιορτινή θαλπωρή στη ζωή μας.

Πως στολίζουμε χωρίς περιττά έξοδα.

Αν δε θέλεις να στολίσεις δέντρο, μπορείς να δώσεις μερικές γιορτινές πινελιές, σε διάφορα σημεία του σπιτιού σου.
– Φτιάξε μόνος σου χριστουγεννιάτικα στολίδια μαζεύοντας υλικά από τη φύση. Αν αφήσεις τις τριανταφυλλιές να καρπίσουν, θα φτιάξουν πορτοκαλοκόκκινους καρπούς, σα μηλαράκια μινιατούρες.
– Κλάδεψε τα κλαδιά με τους καρπούς, φτιάξε ένα μπουκέτο, δέσε μία κόκκινη κορδέλα και στόλισέ το σε ένα βάζο με λίγο νερό.
– Για να δώσεις, επίσης, κόκκινες πινελιές μπορείς να φτιάξεις μπουκέτα με κλαδιά από ου (αρκουδοπούρναρο), που πωλούνται έτοιμα σε δεμάτια ή που μπορείς να τα βρεις, αν κλαδέψεις το φυτό που έχεις στον κήπο σου.

– Αν πάλι δεν έχεις χώρο να στολίσεις ολόκληρο έλατο αλλά θέλεις να χαρείς την πρασινάδα του, στόλισε μερικά κλαδιά πάνω στην τραπεζαρία.
Ανάμεσα άσε να πέσουν απαλά γιρλάντες, με χάντρες και δέσε μικρά χρυσαφί φιογκάκια.
Τέλος, αν μαζέψεις κουκουνάρια πεύκου, που έπεσαν στο έδαφος, μπορείς να τα ψεκάσεις με χρυσόσκονη ή ασημόσκονη και να τα κρεμάσεις στο δέντρο ή να τα απλώσεις σε μία ξύλινη πιατέλα. Ενδιάμεσα τοποθέτησε τους κόκκινους καρπούς από ου και το αποτέλεσμα θα είναι πανέμορφο!

Αιμιλία Ροδοπούλου

MSc. Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Επιμέλεια Εύα Χατζηαργυροπούλου


Ρώτα το Κηπολόγιο!

in.gr