Επαναφορά της βάσης του 10 ζητούν πρόεδροι των ΤΕΙ
Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων. Το μέτρο «είναι ένα από τα πολλά» που μελετά το υπουργείο για τη βελτίωση της Παιδείας.
Την επαναφορά της βάσης του δέκα ζήτησαν την Τρίτη από τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, κατά τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, Λάζαρος Βρυζίδης, αλλά και αρκετοί πρόεδροι άλλων Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.
Σύμφωνα με τον Λ.Βρυζίδη, «η άμεση επαναφορά της βάσης του δέκα θα λύσει πολλά προβλήματα. Εξέφρασα την άποψη ότι η κατανομή των υποψηφίων στις σχολές θα πρέπει να γίνεται αφού ο υποψήφιος θα γνωρίζει ότι έχει ‘πιάσει’ τη βάση του δέκα».
»Σήμερα υπάρχουν εισακτέοι που έχουν επιτύχει σε σχολές, όχι μόνο στα ΤΕΙ ακόμη και σε Πανεπιστημιακές Σχολές, με βαθμό 4 και 5. Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των σπουδών. Εμείς στο ΤΕΙ Πειραιά, για παράδειγμα, έχουμε μέσον όρο βαθμολογίας των εισακτέων 14,5, φαντάζεσθε τι γίνεται και σε άλλα ιδρύματα. Δεν μπορούμε να εκπαιδεύσουμε σπουδαστές που μας έρχονται με μετεγγραφές, με τόσο χαμηλή βαθμολογία, γιατί δεν μπορούν να παρακολουθήσουν.
»Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, αν υπήρχε ήδη η βάση του δέκα, δεν θα είμαστε τώρα σ’ αυτή τη θέση να συζητάμε το σχέδιο ‘ΑΘΗΝΑ’ για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και σχολών. Πολύ απλά, θα κλείνανε τα τμήματα που δεν θα είχαν σπουδαστές και δεν θα βασανιζόμαστε σήμερα».
Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρυζίδης, ο υπουργός Παιδείας άκουσε το αίτημα αυτό των Προέδρων ΤΕΙ
και απάντησε, όπως είχε δηλώσει και πρόσφατα σε συνέντευξή του, ότι αυτό είναι ένα από τα πολλά μέτρα που μελετά το υπουργείο για τη βελτίωση της Παιδείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σαμπρίνα Κάρπεντερ: Ζήτησε συγγνώμη για τη Zαγρούτα που μπέρδεψε με Γιόντελινγκ στο Coachella
- Σύρος: Σε σταθερή κατάσταση ο 13χρονος που τον δάγκωσε οχιά
- Ανάσταση στην Αλεξανδρούπολη έκανε ο Δένδιας – Το μήνυμά του
- Ιστορική στιγμή στην Bundesliga: Η Ουνιόν Βερολίνου προσέλαβε την πρώτη γυναίκα προπονητή (pic)
- ΗΠΑ: Γυναίκα που είχε εξαφανιστεί όταν ήταν 13 βρέθηκε ζωντανή 32 χρόνια μετά – Δεν ήταν απαγωγή
- Πασχαλινό τραπέζι και σκύλος: Ο απόλυτος οδηγός για όσα δεν πρέπει να τού δώσετε



