Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Χαμάμ 5* στην Κωνσταντινούπολη

Χαμάμ 5* στην Κωνσταντινούπολη

Αφηνόμαστε σε έμπειρα χέρια για να γνωρίσουε την απόλαυση της αποτοξίνωσης με την πολυτέλεια που της αξίζει.

Ευφραιμίδη Μαρίλη


Μέσα στη γαλήνη του χαμάμ, υπάρχει ένας κόσμος μυστηρίου, θερμότητας και απόλυτης ομορφιάς. Ταξιδεύουμε στην Κωνσταντινούπολη και ανακαλύπτουμε τα πιο πολυτελή σημεία για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή ανατολίτικη τέχνη της καλής ζωής. Για μία αυθεντική εμπειρία χαμάμ, έτσι όπως το συνηθίζουν οι Τούρκοι στην καθημερινότητά τους, επισκεπτόμαστε τα 2 ιστορικά δημόσια λουτρά της Πόλης: το Cagaloglu (τηλ.: 0090-212-5222424) στην περιοχή της Αγίας Σοφίας είναι ένα εντυπωσιακό κτίσμα του 18ου αιώνα ενώ το Cemberlitas (τηλ.: 0090-212-5227974) χρονολογείται από το 1584. Η είσοδος κοστίζει περίπου 20 ευρώ και το μασάζ από τον φροντιστή χρεώνεται επιπλέον 18 ευρώ. Ώρες λειτουργίας για γυναίκες: 8 π.μ.- 8 μ.μ.
Η σημασία της αποτοξίνωσης
Η εφίδρωση που προκαλούν οι υδρατμοί είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτοξίνωσης. Η καθημερινή ζωή στη μεγαλούπολη, φορτώνει τον οργανισμό με τοξίνες. «Οι βλαβερές ουσίες που συσσωρεύονται στο μεσοκυττάριο διάστημα των κυττάρων επιβαρύνουν τις λειτουργίες του σώματος και δυσχεραίνουν το έργο των οργάνων» εξηγεί η δερματολόγος Πηνελόπη Τυμπανίδου. «Σαν αποτέλεσμα, ο οργανισμός υπολειτουργεί. Γερνάει γρηγορότερα και εμφανίζει ασθένειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι τον καρκίνο. Καρδιαγγειακά νοσήματα, νευρολογικές διαταραχές, υπογονιμότητα, ακόμη και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ευάλωτοι στις διάφορες λοιμώξεις. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται και με γυμνό μάτι είναι τα προβλήματα της ομορφιάς».
Χαμάμ 5 αστέρων
Ciragan Palace Kempinski
Η παρουσία του είναι κάτι σαν σύμβολο για την Κωνσταντινούπολη. Καθώς συνδυάζει τις ιστορικές καταβολές (πριν γίνει ξενοδοχείο ήταν παλάτι) με την πολυτέλεια και τις υπηρεσίες πέντε αστέρων, το Ciragan είναι το έμβλημα της καινούργιας τουριστικής παράδοσης της πόλης. Μίας πόλης που τώρα πια δεν προσφέρει συγκινήσεις μόνο στους λάτρεις της ιστορίας αλλά και σε αυτούς που θέλουν να νοιώσουν και να ζήσουν σαν σουλτάνοι για λίγες μέρες. Στην οδό Ciragan της συνοικίας Μπεσίκτας βρίσκονται εδώ και αιώνες τα πιο εντυπωσιακά παλάτια του Βοσπόρου. Το Ciragan είναι το πρώτο από τη σειρά που μετατράπηκε σε ξενοδοχείο και μας μαγεύει με την πισίνα υπερχείλισης που δείχνει σαν να ρέει στη θάλασσα και το Gazebo Lounge που δίνει την εντύπωση ότι επιπλέει στο Βόσπορο.
Χαμάμ: Το Sanitas Spa είναι αφιερωμένο στην αναβίωση των παραδοσιακών τεχνικών αναζωογόνησης που έχουν τις ρίζες τους στα χαρέμια των παλατιών. Η επίσκεψη στο χαμάμ είναι μία ολόκληρη ιεροτελεστία από κινήσεις, αρώματα και αισθήσεις. «Στα χαμάμ αφήνουμε την καθημερινή ζωή απ’ έξω» λένε οι διευθυντές του χώρου. «Ο ζεστός ατμός βοηθάει τους μυς να χαλαρώσουν και το δέρμα να ετοιμαστεί για τη διαδικασία της απολέπισης. Μετά από αυτήν, ο φροντιστής του χαμάμ προσκαλεί τον επισκέπτη να ξαπλώσει στο ζεστό μάρμαρο που βρίσκεται στη μέση του χώρου (gobek tasi) έτσι ώστε η θερμότητα να αγκαλιάσει το σώμα του. Με ένα τραχύ γάντι τρίβει το δέρμα επιτυγχάνοντας απομάκρυνση των τοξινών και τόνωση της κυκλοφορίας. Ακολουθεί μασάζ με αφρό και στη συνέχεια μασάζ αρωματοθεραπείας με αιθέρια έλαια με έμφαση στο κεφάλι, το χέρια και τα πόδια (1 ώρα, 150 ευρώ). INFO: Οι τιμές για τη διαμονή ξεκινούν από 345 ευρώ. Τηλ.: 0090-212-3264646, www.kempinski.com.
Four Seasons Hotel Bosphorus
Ένα παλάτι του 19ου αιώνα στην ευρωπαϊκή όχθη του Βοσπόρου, στην οδό Ciragan, έχει μετατραπεί σε πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων της αλυσίδας Four Seasons. Το ιστορικό κτήριο και οι δύο καινούργιες πτέρυγες διαθέτουν 170 δωμάτια και 25 σουίτες. Συνδυάζοντας τα ανατολίτικα στοιχεία της οθωμανικής αρχιτεκτονικής με εντυπωσιακά στοιχεία του σύγχρονου ντιζάιν, οι χώροι του είναι το καλύτερο σκηνικό για να απολαύσουμε την εντυπωσιακή θέα στο Βόσπορο και τις κορυφογραμμές της Ασιατικής πλευράς της Πόλης που βλέπουμε απέναντι.
Χαμάμ: Το σπα του ξενοδοχείου είναι εμπνευσμένο από το μυστικισμό και την τελετουργία του χαμάμ. Η ηρεμία, η αγνότητα, η καθαριότητα κυριαρχούν σε όλες τις εφαρμογές. Σε μία έκταση δύο στρεμμάτων βρίσκονται 10 πολυτελή δωμάτια για θεραπείες, μία εσωτερική πισίνα με γυάλινη οροφή και, φυσικά, ένα χαμάμ από θερμαινόμενο μάρμαρο που θυμίζει παλάτι. Η ιεροτελεστία του τούρκικου λουτρού ξεκινάει με επισκέψεις στη σάουνα και το δωμάτιο των ατμών ώστε να προετοιμαστεί σωστά το σώμα. Ακολουθεί το χαμάμ με απολέπιση σώματος και αφρόλουτρο που χαλαρώνει και αποτοξινώνει. Ολοκληρώνεται με ενεργειακό μασάζ και περιποίηση προσώπου (3 ώρες, 270 ευρώ). Το πρόγραμμα «Ηλιοβασίλεμα στο Βόσπορο» περιλαμβάνει απολέπιση σώματος με αμύγδαλο και καρύδα, μασάζ αρωματοθεραπείας και αρωματική περιποίηση προσώπου με γιασεμί (2 ώρες, 300 ευρώ). INFO: Οι τιμές για τη διαμονή ξεκινούν από 570 ευρώ. Τηλ.: 0090-212-3344444, www.fourseasons.com/bosphorus.
Swissotel The Bosphorus
Μέσα σε κήπους που εκτείνονται σε 260 στρέμματα και χρονολογούνται εδώ και αιώνες, το Swissotel είναι ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία της Πόλης. Τα πλεονεκτήματά του το κατατάσσουν ανάμεσα στα 500 καλύτερα του κόσμου όπως ψηφίστηκαν το 2009 για την Gold List of Travel & Leisure. Το κυριότερο προσόν του είναι ότι τα περισσότερα δωμάτια έχουν εντυπωσιακή θέα στο Βόσπορο.
Χαμάμ: «Το σώμα είναι ο ναός της ψυχής. Αφήστε μας να το περιποιηθούμε με τον πιο πολυτελή τρόπο». Με αυτά τα λόγια υποδέχεται τους επισκέπτες το Amrita Spa & Wellness, μέλος της διεθνούς αλυσίδας «Leading Spas of the World» (www.lhwspas.com). Η ομάδα των ειδικών που το στελεχώνει έχει ταξιδέψει στην άκρη του κόσμου για να εκπαιδευτεί ώστε να συνδυάζει τεχνικές της Ανατολής και της Δύσης και να χρησιμοποιεί μόνο φυσικά προϊόντα για να περιποιηθεί τους φιλοξενουμένους. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν προχωρημένα αντιγηραντικά προγράμματα, μασάζ με ζεστές πέτρες, μεθόδους κατά της κυτταρίτιδας, μπάνια με βότανα και λουλούδια, χρωματογραφική σάουνα, τεχνικές αποτοξίνωσης, μασάζ watsu (μέσα σε ζεστό νερό) και χαμάμ σε συνδυασμό με αρωματοθεραπεία. INFO: Οι τιμές για τη διαμονή ξεκινούν από 180 ευρώ. Τηλ.: 0090-212-3261100, www.swissotel.com.
H αποτοξίνωση σαν φάρμακο
«Η ομορφιά ξεκινάει από την αποτοξίνωση του σώματος» γράφει η Αν Λουιζ Γκίτελμαν στο μπεστ-σέλερ «Τhe Living Beauty Detox Program» («Πρόγραμμα Αποτοξίνωσης της Ζωντανής Ομορφιάς»). «Είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα προς τον πιο υγιή και πιο ακτινοβόλο εαυτό μας. Άλλωστε, κάθε μέρα βυθιζόμαστε σ’ ένα χημικό πόλεμο, τόσο μέσα όσο και έξω από το σώμα. Μία θάλασσα από τοξίνες μας περιβάλει, από τις χημικές ουσίες στα διαλυτικά, τα πλαστικά και τις κόλλες μέχρι τα πρόσθετα στο μακιγιάζ, τα βερνίκια νυχιών, τις βαφές και τα σαμπουάν. Ακόμη και το χώμα είναι γεμάτο φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα, για να μην αναφερθούμε στα μικρόβια και τα παράσιτα στο νερό» διαβάζουμε στο βιβλίο της Γκίτελμαν. «Το δέρμα είναι ένα σπουδαίο όργανο αποτοξίνωσης, καθώς τα απόβλητα βγαίνουν από τους πόρους». Η τελετουργία του χαμάμ με την πρόκληση της εφίδρωσης και το βούρτσισμα του σώματος πετυχαίνει να κινητοποιήσει τη λέμφο (το σύστημα της παροχέτευσης των αποβλήτων του οργανισμού) και να κάνει τις τοξίνες να αποβληθούν μέσα από τους πόρους του δέρματος.

woman.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024