Χιλιάδες λίτρα γάλα έχυσαν Ευρωπαίοι αγρότες μπροστά στο Ευρωκοινοβούλιο
Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής. Αφού συγκεντρώθηκαν στο χώρο κοντά στο Κοινοβούλιο και τα κτίρια της ΕΕ, άνοιξαν τη μάνικα χύνοντας το γάλα στην πλατεία και κατά των αστυνομικών.
Εκατοντάδες αγρότες από όλη την Ευρώπη συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα έξω από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες και έχυσαν χιλιάδες λίτρα γάλα σε διαμαρτυρία για τις αγροτικές πολιτικές της ΕΕ, τις ποσοστώσεις παραγωγής και τις τιμές που είναι χαμηλότερες από το κόστος παραγωγής.
Αφού συγκεντρώθηκαν στο χώρο κοντά στο Κοινοβούλιο και τα κτίρια της ΕΕ, άνοιξαν τη μάνικα χύνοντας το γάλα στην πλατεία και κατά των αστυνομικών.
Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε μπάλες άχυρο και λάστιχα.
Όπως λένε θα παραμείνουν εκεί ως το απόγευμα της Τρίτης.
Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό συντονιστικό όργανο των κτηνοτρόφων, με τις ποσοστώσεις ως έχουν, οι τιμές αναγκάζουν πολλούς μικρότερους παραγωγούς να εγκαταλείψουν.
Φέρνουν το παράδειγμα του Βελγίου όπου ένα λίτρο γάλακτος κοστίζει 26 λεπτά στη λιανική αλλά η παραγωγή του κοστίζει 40 λεπτά.
Η ΕΕ έχει θέσει όριο παραγωγής 130 εκατομμύρια τόνους (αρκετό για να καλύπτει τις ανάγκες της Ένωσης) αλλά προγραμματίζεται η κατάργηση του ως το 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρυσός: Δεν πτοούνται οι ταύροι από τα ρεκόρ του 2025
- Γλυκά Νερά: Ηλικιωμένοι ξεγέλασαν απατεώνα που παρίστανε υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ
- Fidelity International: Η επενδυτική στρατηγική του 2026
- Μυστήριο με πτήση του «αεροπλάνου της Αποκάλυψης» πάνω από το Λος Άντζελες – Τα σενάρια & οι θεωρίες
- Διαδηλωτής εισέβαλε στην πρεσβεία του Ιράν στο Λονδίνο και αντικατέστησε την σημαία
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]

