Αποσύρεται ο Εχούντ Μπαράκ από την πολιτική μετά τις εκλογές
Την αιφνιδιαστική του απόφαση να αποσυρθεί από την πολιτική μετά τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, με νωπές ακόμη τις επιχειρήσεις στη Γάζα. Ο Μπαράκ θα παραμείνει στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μέχρι την ορκωμοσία της επόμενης κυβέρνησης.
Την αιφνιδιαστική του απόφαση να αποσυρθεί από την πολιτική μετά τις πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, με νωπές ακόμη τις επιχειρήσεις στη Γάζα.
Ο Μπαράκ θα παραμείνει στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μέχρι την ορκωμοσία της επόμενης κυβέρνησης.
H απόφαση γνωστοποίηθηκε σε συνέντευξη Τύπου που συγκλήθηκε λίγο πριν την ανακοίνωσή της. «Αποφάσισα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να μην βάλω υποψηφιότητα για την επόμενη Βουλή» είπε ο Εχούντ Μπαράκ.
«Θα τελειώσω τη θητεία μου στο υπουργείο Οικονομικών μέχρι την εγκατάσταση της νέας κυβέρνησης, σε περίπου τρεις μήνες» πρόσθεσε.
Οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές δίνουν χαμηλά ποσοστά στο κόμμα του οποίου ηγείται ο υπουργός Άμυνας και πρώην πρωθυπουργός, το Ατζμαούτ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
- Μπαρτσελόνα: 59 % «όχι» στον Λεβαντόφσκι
- «Ανάσες» στο εμπόριο: Ποιοι κέρδισαν στη μάχη του εορταστικού τζίρου
- Ουκρανία: «Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν…» – Τα βασικά συμπεράσματα από τη συνάντηση Τραμπ με Ζελένσκι
- «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν»: Το νέο έργο του Ανέστη Αζά, στο Θέατρο Προσκήνιο
- Νεκρός εντοπίστηκε ένας εκ των τεσσάρων αγνοουμένων μεταναστών στη Σάμο

