Επίθεση Τατσόπουλου στην Χρυσή Αυγή για τη βία στα σχολεία
Επίθεση στη Χρυσή Αυγή για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας στα σχολεία εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος λέγοντας: «Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ, αποτάθηκε στα θεωρεία απ' όπου παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου του Τολού Αργολίδας και τους προέτρεψε να μη φοβούνται την αριστερή τρομοκρατία».
Πρόκληση που έρχεται από το μέλλον χαρακτήρισε τα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι «αν η Πολιτεία αδρανήσει θα κλαίμε για υποχώρηση θεσμών, αλλά τότε θα είναι αργά».
Ο κ. Παπαθεοδώρου έκανε το σχόλιο αυτό, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου, ο οποίος επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή κατηγορώντας την ότι θέλει να επιβάλει τις ιδέες της με βία μέσα στα σχολεία.
«Είμαι 53 χρονών και τα 46 χρόνια τα πέρασα υπό καθεστώς δημοκρατίας […] Πριν από λίγες ημέρες ο κ. Χρήστος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, υμνητής του Αδόλφου Χίτλερ, αποτάθηκε στα θεωρεία απ’ όπου παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση μαθητές και εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου του Τολού Αργολίδας και τους προέτρεψε να μη φοβούνται την αριστερή τρομοκρατία» τόνισε ο κ. Τατσόπουλος, ενώ επικαλέστηκε σειρά επεισοδίων παραβατικής συμπεριφοράς της Χρυσής Αυγής μέσα σε σχολεία.
Ο κ. Παπαθεοδώρου αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει αύξηση λεκτικής και προφορικής βίας, ιδιαίτερα μέσω του Διαδικτύου, ενώ έδωσε έμφαση στην πρόληψη με τη θέσπιση του Παρατηρητηρίου που σε συνεργασία, όπως σημείωσε, με άλλα υπουργεία θα παρακολουθεί και θα καταγράφει συμπεριφορές στα σχολεία. Παράλληλα, τόνισε πως θα γίνουν και επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
«Στο Παρατηρητήριο, που φαίνεται καλή ιδέα, θα πρέπει να ενεργοποιηθούν δάσκαλοι και σύλλογοι γονέων και πρέπει σύντομα, για να μη φτάσουμε σε σημείο να φτιάξουμε και δίκτυα προστασίας μαρτύρων» αντέτεινε ο κ. Τατσόπουλος και προσέθεσε: «Στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής δεν έχουμε μια νεολαία που διαδίδει ιδέες. Αυτό είναι θεμιτό. Αλλά έχουμε μια οργάνωση που θέλει να επιβάλει τις ιδέες της μέσα από τον φόβο. Υπάρχει καθηγητής στα Εξάρχεια που απείλησε μαθητές πως θα φέρει τη Χρυσή Αυτή για να τους συνετίσει. ‘Η μαθητές που χαιρετούν ναζιστικά. Ποια είναι η Χρυσή Αυγή; Από πού αντλούν το θράσος να μιλούν με αυτό το ύφος καθηγητές ή μαθητές;».
«Για το αυγό του φιδιού που επωάζεται, η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι τέτοιες που πρέπει να συνεγείρουν και να ενώνουν δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου απέναντι σε απόπειρες εκφασισμού της κοινωνίας» ανταπάντησε ο υφυπουργός Παιδείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Ευχαριστεί τον Θεό που είναι ζωντανός» ο Σταύρος Φλώρος – Συνελήφθη ο καπετάνιος του σκάφους
- Οι «τανάλιες» του Ολυμπιακού πάνω στον Μπιμπέροβιτς
- Αποταμίευση: Κάθε ένα ευρώ κινήτρου θα φέρει άνοδο του ΑΕΠ κατά δύο ευρώ σε βάθος πενταετίας
- Κρήτη: Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 28χρονης που την παρέσυρε με το αυτοκίνητο ο σύζυγός της
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: Στη Βουλή πέντε αιτήματα άρσης ασυλίας σε βάρος της – Ποιες υποθέσεις αφορούν
- Η Κούβα ξέμεινε από ντίζελ και μαζούτ – Η Αβάνα ζητά από τις ΗΠΑ να άρουν τον αποκλεισμό


