Το «Smash» είναι ένα τηλεοπτικό μιούζικαλ, που έχει ήδη προβληθεί στην αμερικανική τηλεόραση ο πρώτος κύκλος, με 15 επεισόδια και θα συνεχίσει με τον β’ και το 2013, με guest την Λίζα Μινέλι.
Είναι ένα μιούζικαλ για τη ζωή της Marilyn Monroe το οποίο προετοιμάζεται στο Broadway και καταγράφει τις ίντριγκες και τους «μικρούς πολέμους» ανάμεσα στους συντελεστές της παράστασης, ηθοποιούς, παραγωγούς, χορογράφους.

Δημιουργός της σειράς είναι η Theresa Rebeck, γνωστή αμερικανίδα σεναριογράφος και συγγραφέας. Η εμπειρία της μετρά 20 χρόνια σε θεατρικές παραστάσεις τόσο στο Broadway όσο και εκτός αυτού, αλλά και με δείγματα τηλεοπτικής δουλειάς με τη συγγραφή των σεναρίων για κάποια επεισόδια των σειρών NYPD Blue και Law & Order: Criminal Intent.
Υπεύθυνος παραγωγής και εμπνευστής της ιδέας του βασικού concept της σειράς είναι ο Steven Spielberg, και από τη σκηνοθεσία πέρασαν ο Michael Mayer, οι Mimi Leder και Paul McGuigan.
Στο καστ συνανατάμε γνωστά ονόματα όπως των Anjelica Huston και Debra Messingτον, του Jack Davenport του Christian Borle και πολλών άλλων.

Η Λάιζα Μινέλι θα εμφανιστεί σ’ ένα από τα καινούρια επεισόδια της σειρά και θα υποδυθεί τι άλλο από τον ίδιο της τον εαυτό. Θα τραγουδήσει, σε ντουέτο με τον Κρίστιαν Μπορλ ένα καινούριο τραγούδι, σε στίχους και μουσική των Μαρκ Σέιμαν και Σκοτ Γουίτμαν και executive producers της σειράς.

Το επεισόδιο όπου θα εμφανιστεί η Μινέλι λέγεται «The Surprise Party».