Grand Prix ΗΠΑ 2012: Οι αριθμοί πίσω από τους τρεις πρώτους στο Τέξας
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο στο Grand Prix των Η.Π. Α δεν έγραψε μόνο ο Lewis Hamilton ιστορία κερδίζοντας τον πρώτο αγώνα που διοργανώθηκε εκεί αλλά και οι άλλοι δύο οδηγοί στο podium.
Ο 27χρονος Lewis Hamilton ήταν ο τελευταίος και ο… πρώτος νικητής του Grand Prix των Η. Π. Α. Ο Βρετανός είχε κερδίσει τον τελευταίο αγώνα στην Αμερική (πριν από πέντε χρόνια στην Ιντιανάπολις και τερμάτισε πρώτος και στο Τέξας.
Μάλιστα στο podium, είδαμε για πρώτη φορά μαζί τους τρεις κορυφαίους πιλότους στη σύγχρονη ιστορία της F1: Τους Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Fernando Alonso.
Οι τρεις μαζί έχουν 5 Παγκόσμιους Τίτλους (από δύο οι S. Vettel και F. Alonso και έναν ο L. Hamilton).
Ο Βρετανός πήρε τη νίκη στον αγώνα του Όστιν με την ομάδα της McLaren-Mercedes με την οποία έχει πανηγυρίσει 21 νίκες, 25 pole positions και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο Interlagos, το 2008. Αυτή ήταν συνολικά η 49η παρουσία του στο podium και η δεύτερη νίκη του στις Η. Π. Α.
Ο Sebastian Vettel, στον 100ο του αγώνα στην F1, τερμάτισε δεύτερος . Αυτή ήταν συνολικά η 46η παρουσία του στο podium, με τις 26 από αυτές να είναι στην πρώτη θέση. Έχει επίσης 36 pole positions και 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Τέλος ο Fernando Alonso, με την τρίτη θέση που πέτυχε κατάφερε να μεταφέρει τη «μάχη» του τίτλου στη Βραζιλία και το Interlagos, την πίστα όπου στο παρελθόν πανηγύρισε την κατάκτηση και των 2 Πρωταθλημάτων του με την Renault, το 2005 και το 2006.
O 31χρονος Ισπανός μετρά ως τώρα στην καριέρα του 30 νίκες, 22 pole positions και συνολικά 85 παρουσίες στο podium.
auto.in.gr
- Ιράν: Απογειώνονται οι τιμές του πετρελαίου ως και 13% στις ασιατικές αγορές
- Ιράν: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα που δέχτηκαν
- Ιράν: Επιστολή στον ΟΗΕ για την «εγκληματική πράξη» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του ανώτατου ηγέτη
- Ιράν: «Η πόρτα της διπλωματίας παραμένει ανοικτή», λέει ο ΥΠΕΞ του Ομάν
- Ιράν: Τουλάχιστον 17 νεκροί στο Πακιστάν σε διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αλί Χαμενεΐ
- Ιράν: Ο Τραμπ προετοιμάζει τους Αμερικανούς για «πιθανόν και άλλες απώλειες» – «Ετσι είναι τα πράγματα»