Μια παιδική περιπέτεια φαντασίας, γεμάτη σοκολάτα, σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον, μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ. Με τον εντυπωσιακό στο ρόλο του Τζόνι Ντεπ και τους: Φρέντι Χάιμορ και Ντέιβιντ Κέλι.

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Κωμωδία φαντασίας, αμερικανικής παραγωγής 2005
Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Φρέντι Χάιμορ, Ντέιβιντ Κέλι, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Κρίστοφερ Λι

Δεν υπάρχει τίποτε πιο απολαυστικό για τον 11χρονο Τσάρλι Μπάκετ από μια λαχταριστή σοκολάτα. Όμως η οικογένειά του είναι φτωχή και αυτή η απόλαυση αποτελεί για τον Τσάρλι πραγματική πολυτέλεια.
Έτσι το όνειρο του μικρού αγοριού είναι να κερδίσει ένα από 5 κουπόνια που θα του δώσουν την ευκαιρία να επισκεφθεί το εργοστάσιο σοκολάτας του περίφημου Γουίλι Γουόνκα.
Η τύχη δεν αργεί να βρεθεί με το μέρος του διότι, τελικά, ο Τσάρλι αποκτά το τελευταίο πέμπτο κουπόνι.
Έτσι όταν ξημερώνει η πολυπόθητη εκείνη μέρα, ο Τσάρλι, μαζί με τον παππού του Τζο, καταφθάνουν στην πύλη του εργοστασίου. Εκεί βρίσκονται και οι υπόλοιποι τέσσερις νικητές.
Πρόκειται για την Βερούκα Σαλτ, ένα πλούσιο, κακομαθημένο κορίτσι, ο βουλιμικός Αουγκούστους Γκλουπ, η Βάιολετ Μποριγκάρντ, πρωταθλήτρια στο… μάσημα τσίχλας, και ο Μάικ Τίβι, ένα παιδί εθισμένο στην τηλεόραση και τα βίντεο παιχνίδια.
Όμως ο πιο περίεργος απʼ όλους είναι ο Γουίλι Γουόνκα