Ο παραμυθένιος κόσμος του Οζ ξανά στη μεγάλη οθόνη
Σε έναν μαγικό κόσμο επιστρέφει φέτος το σινεμά. Ο λόγος για τη χώρα του Οζ, την οποία «επισκέπτεται» ο σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι (της τριλογίας του Spider Man), προκειμένου να διηγηθεί το παραμυθένιο ταξίδι του περίφημου Μάγου του Οζ στην χώρα που πήρε το όνομά του και την ανάληψη της εξουσίας. Όλα αυτά στην ταινία της Ντίσνεϊ, Οζ Μέγας και Παντοδύναμος. Δείτε το εντυπωσιακό τρέιλερ
Σε έναν μαγικό κόσμο επιστρέφει φέτος το σινεμά. Ο λόγος για τη χώρα του Οζ, την οποία «επισκέπτεται» ο σκηνοθέτης Σαμ Ράιμι (της τριλογίας του Spider Man), προκειμένου να διηγηθεί το παραμυθένιο ταξίδι του περίφημου Μάγου του Οζ στην χώρα που πήρε το όνομά του και την ανάληψη της εξουσίας. Όλα αυτά στην ταινία της Ντίσνεϊ, Οζ Μέγας και Παντοδύναμος.
Ο Σαμ Ράιμι εμπνέεται από τον χαρακτήρα των μυθιστορημάτων του Λ.Φρανκ Μπάουμ και διηγείται τις απαρχές της ιστορίας του Οζ και τη συνάντησή του με τρεις μάγισσες-αδελφές.
O Όσκαρ Ντιγκς (Τζέιμς Φράνκο) είναι ένας πονηρός μάγος της κακιάς ώρας που δουλεύει σ’ ένα τσίρκο κάπου στο σκονισμένο Κάνσας.
Επιβιβάζεται στο αερόστατο του και καταλήγει από τύχη στη γεμάτη ζωντάνια κι εκπλήξεις Χώρα του Οζ. Φαίνεται να έχει μόλις χτυπήσει φλέβα χρυσού, αφού δόξα και φήμη του χαρίζονται απλόχερα, αλλά πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τρεις καχύποπτες μάγισσες κι όλα θα αλλάξουν.
Η Θεοντόρα (Μίλα Κούνις), η Εβανόρα (Ρέιτσελ Βάις) και η Γκλίντα (Μισέλ Ουίλιαμς) δεν είναι καθόλου σίγουρες ότι αυτός είναι ο σπουδαίος μάγος που όλοι περίμεναν, κι ο απρόθυμος Όσκαρ θα κληθεί να αποδείξει την αξία του και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της μαγικής χώρας.
Στην προσπάθεια του να ανακαλύψει ποιος είναι καλός και ποιος όχι, ο ήρωας θα επιστρατεύσει τα μαγικά του κόλπα και την ευφυΐα του για να μεταμορφωθεί όχι μόνο στον πανίσχυρο Μάγο της Χώρας του Οζ, αλλά και σε καλύτερο άνθρωπο.
Το πρώτο τρέιλερ συνδυάζει τα εντυπωσιακά σκηνικά της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων (οι ταινίες μοιράζονται τον ίδιο παραγωγό) και του παραμυθένιου στοιχείου του Μάγου του Οζ του Βίκτορ Φλέμινγκ.
Η ταινία Οζ Μέγας και Παντοδύναμος θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες από τις 7 Μαρτίου του 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442