Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε τοποθετήσεις σε τραπεζικές μετοχές και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Το κλίμα τροφοδοτούν οι προσδοκίες για την είσπραξη της μέγα – δόσης των 44 δισ. ευρώ.

Στις 16:30 ο γενικός δείκτης σημείωνε άνοδο 2,20% στις 792,81 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 51,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 3,09% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 5,41%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 6,96%.

Από τις μετοχές που διακινούνταν, 79 ήταν σε θετικό έδαφος, 36 σε αρνητικό, ενώ 23 ήταν αμετάβλητες.

Στα περισσότερα από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της Γουόλ Στριτ σε θετικό έδαφος δείχνουν τα futures.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωνε πτώση 0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρούσε κατά 0,36% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,25%.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε άνοδο 0,54% και στην Ιταλία 0,11%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ