Τις αρμόδιες επιτροπές της Ευρωβουλής ενημέρωσαν οι Γ.Στουρνάρας και Γ.Βρούτσης
Ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης εμφανίστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να εξηγήσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, τόσο στο σκέλος των δημοσιονομικών όσο και των εργασιακών.
Ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Απασχόλησης εμφανίστηκαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να εξηγήσουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα, τόσο στο σκέλος των δημοσιονομικών όσο και των εργασιακών.
«Δεν υπάρχει χώρα που εν καιρώ ειρήνης να έχει πάρει τέτοια μέτρα» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε από το 10% του ΑΕΠ το 2009 στο 1% του ΑΕΠ περίπου το 2012.
Δήλωσε αισιόδοξος ότι μετά την εκταμίευση της επόμενης δόσης και τις διαρθρωτικές παρεμβάσεις θα υπάρξει ανάταξη της οικονομίας με θετικές επιπτώσεις και στο χρέος.
Στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δύσκολες θυσίες των πολιτών.
Επεσήμανε ωστόσο πως οι αλλαγές στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό ήταν επιβεβλημένες ανεξάρτητα από το Μνημόνιο.
Επανέλαβε δε ότι στο σκέλος των εργασιακών η κυβέρνηση κατάφερε παρά τις πιέσεις της τρόικας να κρατήσει ζωντανό το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα στοιχεία για το φονικό στα Βορίζια στη διάθεση των Αρχών – Αίτημα για 4 νέους μάρτυρες
- Με αυτογκόλ του Μουκουντί η Σαμσουνσπόρ ανοίγει το σκορ κόντρα στην ΑΕΚ! (vid)
- Γυναίκα έκλεψε ταχύπλοο στη Βενετία και γκρέμισε μαρμάρινη κουπαστή 850 ετών σε γέφυρα
- Μητσοτάκης: Η εκλογή Πιερρακάκη στο Eurogroup δίνει στη χώρα αυτοπεποίθηση
- ΗΠΑ: Το ChatGPT κατηγορείται ότι ενθάρρυνε έναν ψυχικά ασθενή να σκοτώσει τη μητέρα του
- Γάζα: Ξεψύχησε μωρό σε πλημμυρισμένη σκηνή – Το Ισραήλ σκότωσε γυναίκα και τραυμάτισε άλλους στην Τζαμπάλια


