Έκτακτη δημοπρασία εντόκων γραμματίων με στόχο την άντληση 5 δισ. ευρώ
Στην έκδοση εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 13 εβδομάδων ύψους 1 δισ. ευρώ και τεσσάρων εβδομάδων ύψους 2,125 δισ. ευρώ, προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη. Συνολικά (μαζί με την αποδοχή μη ανταγωνιστικών προσφορών) το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει 5 δισ. ευρώ, για να αναχρηματοδοτήσει μέρος εντόκων που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου. Σίγουρος για την πλήρη κάλυψη των εκδόσεων εμφανίστηκε αξιωματούχος του ΟΔΔΗΧ, ξεκαθαρίζοντας πως η ΕΚΤ είναι ενήμερη. «Έχουμε έλθει σε επαφή με την ΕΚΤ για το πλαφόν των εντόκων που είναι σε κυκλοφορία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε.
Στην έκδοση εντόκων γραμματίων (ΕΓΔ) 13 εβδομάδων ύψους 1 δισ. ευρώ και τεσσάρων εβδομάδων ύψους 2,125 δισ. ευρώ, προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη.
Συνολικά (μαζί με την αποδοχή μη ανταγωνιστικών προσφορών) το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει 5 δισ. ευρώ, για να αναχρηματοδοτήσει τίτλους που λήγουν στις 16 Νοεμβρίου.
Το Δημόσιο προχωρά στην έκτακτη αυτή «ενισχυμένη» έκδοση λόγω της καθυστέρησης στη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, είχε εξηγήσει αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών στο Reuters.
Ως ημερομηνία διακανονισμού ορίστηκε η 16η Νοεμβρίου. Μόνο οι βασικοί διαπραγματευτές μπορούν να συμμετάσχουν στην δημοπρασία ενώ δεν θα καταβληθεί προμήθεια.
Σίγουρος για την πλήρη κάλυψη των εκδόσεων εμφανίστηκε αξιωματούχος του ΟΔΔΗΧ.
«Είμαστε σίγουροι ότι η έκδοση θα αναχρηματοδοτηθεί χωρίς κανένα πρόβλημα» δήλωσε το στέλεχος στο Reuters ξεκαθαρίζοντας πως η ΕΚΤ είναι ενήμερη.
«Έχουμε έλθει σε επαφή με την ΕΚΤ για το πλαφόν των εντόκων που είναι σε κυκλοφορία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: Δεκάδες μαχητικά παρήγγειλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην Boeing για λογαριασμό της ισραηλινής αεροπορίας
- Παρά τις εντάσεις για τη Γροιλανδία, η Δανία θα αγοράσει στρατιωτικά αεροσκάφη από τις ΗΠΑ
- Ειρηνικός: 2 νεκροί σε νέο πλήγμα των ΗΠΑ κατά πλεούμενου σε διεθνή ύδατα
- Σομαλιλάνδη: Το Ισραήλ υπερασπίζεται στο ΣΑ του ΟΗΕ την απόφασή του να την αναγνωρίσει
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,