Διονύσης Σαββόπουλος «Μάνος Χατζιδάκις… Τώρα»
Ετσι, οι δυο βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είναι και πάλι αφιερωμένες στον συνθέτη που σφράγισε με το έργο του, τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα και που πραγματοποιώντας έναν μοναδικό και υποδειγματικό συγκερασμό τεχνοτροπιών, με ελληνικό και συγχρόνως διεθνές χαρακτήρα «ταξίδεψε την Ελλάδα» σε όλο τον κόσμο, στον σπουδαίο συνθέτη Μάνο Χατζιδάκι που η μουσική του επίδραση ανιχνεύεται από την τάση του έντεχνου που κυριάρχησε και συνεχίζει να κυριαρχεί.
Τα κείμενα και η ερμηνεία είναι του ίδιου του Διονύση Σαββόπουλου.
Συμμετέχει η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων και η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.
Διευθύνει η μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου, ενώ η διδασκαλία των χορωδιών έγινε από τον Βασίλη Χατζηνικολάου.
Παίζουν οι σολίστ
Τάκης Φαραζής, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Γιάννης Αναστασάκης, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Θύμιος Παπαδόπουλος & η Βάσω Δημητρίου, η οποία έχει κάνει και τις ενορχηστρώσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 27 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένα και τραγουδισμένα απ’ τον Διονύση Σαββόπουλο.
Ο ίδιος, σημειώνει για αυτές τις βραδιές:
Ακούς ένα τραγούδι του Χατζιδάκι· τελειώνει και νιώθεις μέσα σου ευγενέστερος. Γιατί ξεπλένει από μέσα μας κάθε ευτέλεια, ανελευθερία και λαϊκισμό, δικό μας ή των άλλων, αδιάφορο.
Υπάρχει κάτι σαν κορυφαία πράξη αντίστασής μέσα σ’ αυτά τα αγαπημένα κομμάτια. Σαν γλυκό φως στο σκοτάδι, που μας κάνει πιο ταπεινούς, δηλαδή πιο ικανούς για την αμοιβαία, επιτέλους, συγχώρεση.
Έζησε και εργάστηκε σκληρά, με συνείδηση καταγωγής, ελεύθερο φρόνιμα, γενναιοδωρία και αυστηρότητα αληθινού μάγκα κι ανατολίτη.
Έτσι και μόνον έτσι κατέκτησε κάποτε την οικουμένη και εξασφάλισε τη θέση του στην Ευρώπη, με χαρακτηριστική άνεση, σαν παιδί. Σαν Έλληνας.
Μου λείπει φριχτά μέσα στη κρίση. Έχω βέβαια τις ηχογραφήσεις του αλλά, τόσα χρόνια συνεχώς, δε μου αρκεί πια μόνον να τις ακούω, θέλω να τα πω κι εγώ αυτά τα τραγούδια, ιδίως τώρα κι ας μη διαθέτω την φωνή που θα προτιμούσε ο Μάνος.
Συμμερίζεστε άραγε κι εσείς αυτό το συναίσθημα;
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές Εισιτηρίων:
Διακεκριμένη ζώνη 55€
Α’ ζώνη 45€ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Β’ ζώνη 35€
Γ’ ζώνη 25€
65+ & Πολύτεκνοι 10 €
Φοιτητές, νέοι άνεργοι, Α.Μ.Ε.Α. 8 €
Σημεία Προπώλησης:
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ομήρου 8 Αθήνα και στο 210 72 82 333
Κάντε Like στη σελίδα της Ψυχαγωγίας στο Facebook
| Σαββόπουλος, Διονύσης |
- Mercosur: Το «μπλόκο» στη συμφωνία και τα «θεμέλια» που έβαλε η πρόταση της Ευρωαριστεράς
- Ποιες χώρες «ψηφίζουν» Ελλάδα [γραφήματα]
- Ισπανία: Το μεγαλύτερο συνδικάτο μηχανοδηγών καλεί σε απεργία έπειτα από μια σειρά εκτροχιασμων τρένων
- Κακοκαιρία: Πόσο θα διαρκέσει το κύμα που σαρώνει τη χώρα – Σε κατάσταση Red Code 6 περιοχές
- Σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του Λούκας Ερναντές
- Ποιες χώρες της ΕΕ επενδύουν περισσότερο στην προσιτή στέγαση; Η Ελλάδα για άλλη μια φορά στον πάτο
