Επεισόδια σε διαδήλωση μπροστά στην έδρα της Ford στην Κολωνία
Έξι Βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και τρεις Γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων σε διαδήλωση μπροστά στην έδρα της Ford στην Ευρώπη, στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας. Σε ένδειξη οργής για το μέτρο των 6.200 απολύσεων στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι συγκεντρωθέντες διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.
Έξι Βέλγοι εργάτες της αυτοκινητοβιομηχανίας Ford και τρεις Γερμανοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τις πρωινές συγκρούσεις που έγιναν σε διαδήλωση μπροστά στην έδρα της Ford στην Ευρώπη, στην Κολωνία της δυτικής Γερμανίας.
Η αστυνομία παρενέβη για να διαλύσει τη συγκέντρωση Βέλγων εργαζομένων στη μονάδα της εταιρείας στην πόλη Γκενκ, η οποία έχει ήδη αποφασιστεί να διακόψει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2014.
Σε ένδειξη οργής για το μέτρο, οι συγκεντρωθέντες διέκοψαν την κυκλοφορία στο οδόστρωμα και κατόπιν έβαλαν φωτιά σε ελαστικά αυτοκινήτων.
Σε ανακοίνωσή της η Ford αναφέρθηκε αποκλειστικά στη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την εργοδοσία, στην Κολωνία.
Το σχέδιο ανασυγκρότησης που περιλαμβάνει την κατάργηση της παραγωγής μονάδας στο Γκενκ προβλέπει επίσης λουκέτο σε άλλες δύο μονάδες της εταιρείας, στο βρετανικό έδαφος. Το σχέδιο αυτό σημαίνει πως 6.200 εργάτες αυτοκινητοβιομηχανίας θα περάσουν σύντομα στην ανεργία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες





