Παραιτήθηκε ο δήμαρχος του Μόντρεαλ υπό το βάρος κατηγοριών για διαφθορά
Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Ζεράλ Τρεμπλέ, υπό το βάρος των κατηγοριών για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του. Ο 70χρονος δήμαρχος από το 2001 της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλόφωνης πόλης στον κόσμο κατηγορείται ότι... έκλεισε τα μάτια σε παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του και ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κύκλους της μαφίας της Σικελίας.
Την παραίτησή του υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος του Μόντρεαλ, Ζεράλ Τρεμπλέ, υπό το βάρος των κατηγοριών για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του.
Ο 70χρονος Τρεμπλέ, δήμαρχος από το 2001 της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλόφωνης πόλης στον κόσμο, η θητεία του οποίου επρόκειτο να λήξει το Νοέμβριο του 2013, ανακοίνωσε την παραίτησή του επιστρέφοντας στο δημαρχείο ύστερα από τέσσερις ημέρες ξεκούρασης και περίσκεψης.
«Απόψε θέλω να απευθυνθώ σε σας άνδρες και γυναίκες του Μόντρεαλ. Θέλω να σάς πω ότι ύστερα από 25 χρόνια εγκαταλείπω το δημόσιο βίο» τόνισε ο Τρεμπλέ απευθυνόμενος στους κατοίκους του Μόντρεαλ μέσω της τηλεόρασης.
Η παραίτησή του έρχεται μετά τις αποκαλύψεις που έκαναν μάρτυρες σε μια δημόσια επιτροπή, η οποία ερευνά για φαινόμενα διαφθοράς σε σχέση με την ανάθεση δημοσίων έργων.
Την περασμένη εβδομάδα, ένα πρώην στέλεχος του κόμματος του δημάρχου, ο Μαρτέν Ντιμόν, κατηγόρησε τον Τρεμπλέ ότι «έκλεισε τα μάτια» σε παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του και ότι τα χρήματα αυτά προέρχονταν κυρίως από κύκλους της μαφίας της Σικελίας.
Ο Τρεμπλέ έχει απορρίψει τις κατηγορίες αυτές.
«Ο πατέρας μου μού είχε πει κάποτε να μην ασχοληθώ με την πολιτική γιατί είναι βρώμικη και θα με καταστρέψει. ‘Ομως, το πάθος μου για το Κεμπέκ και το Μόντρεαλ χάραξαν την πορεία που επρόκειτο να ακολουθήσω. Σ’ αυτήν ξόδεψα όλη μου την ενέργεια, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό» τόνισε.
«Ωστόσο, πρόδωσαν την εμπιστοσύνη μου. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη» υπογράμμισε ο Τρεμπλέ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καραμανλής: Τα «μάτια» του Μαξίμου στον πρώην πρωθυπουργό και τους αγρότες
- Ο Κόντε(ς) και ο «βασιλιάς» της Νάπολι
- Οι εργαζόμενοι στο μουσείο του Λούβρου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας – Πότε ξεκινά
- Μετανάστευση: Οι υπουργοί της ΕΕ συμφώνησαν για τις απελάσεις – Ανησυχούν οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Θα προκύψει, με αποδείξεις, ποιοι και γιατί ευθύνονται για τον θάνατο του Παναγιωτάκη
- Super League: Το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής διάρκειας



