Μείωση φόρων για περισσότερη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον Ολάντ επιχειρηματίες
Δραστικές περικοπές στην φορολόγηση των μισθών ώστε η Γαλλία να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ 98 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων με κοινή έκκληση τους στη κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche. Όπως εξηγούν μια περικοπή της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα δύο ετών θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα ενώ η μείωση των εσόδων μπορεί να καλυφτεί από αύξηση στον ΦΠΑ και μείωση των κρατικών δαπανών.
Δραστικές περικοπές στην φορολόγηση των μισθών ώστε η Γαλλία να ανακτήσει την χαμένη ανταγωνιστικότητα ζητούν από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ 98 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων επιχειρήσεων με κοινή έκκληση τους στη κυριακάτικη εφημερίδα Journal du Dimanche.
Όπως εξηγούν μια περικοπή της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα δύο ετών θα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα που θα φτάσουν τα 60 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε πέντε χρόνια.
Η μείωση των εσόδων μπορεί να καλυφτεί από αύξηση στον ΦΠΑ και μείωση των κρατικών δαπανών.
Προτείνουν και μείωση των φόρων στις επιχειρήσεις στα επίπεδα των φόρων των γειτονικών χωρών
Η έκκληση έρχεται λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση μέτρων από την κυβέρνηση (συγκεκριμένα στις 6 Νοεμβρίου) με σκοπό ακριβώς την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνει το Reuters.
Προς την κατεύθυνση των δραστικών περικοπών κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι προτάσεις που θα παραδώσει στην κυβέρνηση ο πρώην επικεφαλής της EADS Λουί Γκαλούα, ο οποίος εκτιμά ότι χρειάζεται «θεραπεία σοκ» μέσα από περικοπή φόρων στους μισθούς που θα καλυφτεί από αυξήσεις σε άλλα πεδία.
Πάντως ο Ολάντ, όπως και ο υπουργός Οικονομικών Μοσκοβισί, φαίνεται να επιλέγουν μία σταδιακότερη προσέγγιση εκτιμώντας ότι η αύξηση των φόρων θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε περιόδους υψηλής ανεργίας και αδύναμης ανάπτυξης.
«Δεν μπορεί να γίνει με μαγικό ραβδί, πρέπει να γίνει στο διάστημα της πενταετίας» είπε ο Μοσκοβισί στο Canal+.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)