Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

«Πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα για να τα καταφέρουμε» ζήτησε ο πρωθυπουργός

Το μήνυμα ότι με πίστη στις δυνάμεις του και ενότητα ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 - 1913». Ο Αντ.Σαμαράς σημείωσε πως σε 10 χρόνια που θα γιορτάζουμε την παλιγγενεσία θα είμαστε πολύ καλύτερα. Παράλληλα, διαμήνυσε στους ακροδεξιούς ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», καθώς και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι - χέρι με τη Δημοκρατία».

Το μήνυμα ότι με πίστη στις δυνάμεις του και ενότητα ο ελληνικός λαός θα τα καταφέρει, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, σε ανάλογα δύσκολες καταστάσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για τα εγκαίνια της έκθεσης «κειμήλια απελευθέρωσης 1912 – 1913». Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε πως σε 10 χρόνια που θα γιορτάζουμε την παλιγγενεσία θα είμαστε πολύ καλύτερα. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς τα ακροδεξιά στοιχεία, που φλερτάρουν με το ναζισμό, λέγοντας ότι «δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους για να πουλήσουν πατριωτισμό», καθώς και ότι «ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη Δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης είναι ευκαιρία όχι μόνο να τιμήσουμε τους προγόνους μας, αλλά και να σκύψουμε μέσα μας, για να δούμε τις δυνάμεις που έχουμε ως έθνος. Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι όταν οι Έλληνες κατάφεραν αυτόν τον άθλο, βρίσκονταν υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε κατάρρευση.

Ποτέ μια χώρα δεν κατάφερε τόσο σύντομα να συνέλθει και να καταγράψει τέτοιο θρίαμβο, τόνισε και πρόσθεσε: Οι δυσκολίες δεν πτόησαν το φρόνημα του ελληνισμού, δεν νίκησαν την Ελλάδα, αλλά την αναγέννησαν, την έκαναν πιο δυνατή.

Τώρα πρέπει να απελευθερώσουμε το λαό μας από τα δεσμά της υπανάπτυξης και τη υπερχρέωσης, επισήμανε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Τώρα αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας, αγωνιζόμαστε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Μέχρι πριν από λίγους μήνες οι περισσότεροι δεν πίστευαν ότι θα μείνουμε στην Ευρωζώνη, μας είχαν για ξεγραμμένους. Τώρα ποντάρουν στην επιτυχία μας.

«Πρέπει να κάνουμε κι άλλα. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη τους στόχους μας. Θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι σε 10 χρόνια, όταν η Ελλάδα θα γιορτάζει τα 200 χρόνια από την παλιγγενεσία, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση.

«Κάθε μεγάλη επιτυχία του έθνους βασίζεται σε δύο στοιχεία: πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και έδειξε προς μια επιγραφή στην αίθουσα της εκδήλωσης, η οποία αναφέρει: «Οι Έλληνες ενωμένοι κάνουμε θαύματα».

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα προς τους ακροδεξιούς που φλερτάρουν με το ναζισμό -χωρίς να κατονομάσει τη Χρυσή Αυγή-, λέγοντας: «Το «όχι» στο φασισμό δεν είναι στιγμιαίο, είναι αιώνιο».

«Εκείνοι που αναβιώνουν τους χειρότερους εφιάλτες, πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να νοσταλγούν τους δυνάστες του έθνους, για να πουλήσουν πατριωτισμό. Ο πατριωτισμός δεν είναι μίσος για όλους τους άλλους, αλλά αγάπη για το λαό. Και ο πατριωτισμός πάει χέρι – χέρι με τη Δημοκρατία· δεν συμβιβάζεται με εκπτώσεις δημοκρατίας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024