Επιβράδυνση της ανάπτυξης στη Γερμανία το δ’ τρίμηνο βλέπει η Bundesbank
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιβραδυνθεί το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από τις χώρες της ευρωζώνης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα. «Υπάρχουν εντεινόμενες ενδείξεις ότι η σαφής επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο του 2012 θα μπορούσε να ακολουθηθεί από στασιμότητα ή ακόμα και ελαφριά συρρίκνωση του ΑΕΠ το τελικό τρίμηνο της χρονιάς» αναφέρει η Bundesbank.
Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης θα επιβραδυνθεί το τέταρτο τρίμηνο, λόγω της ασθενέστερης ζήτησης από τις χώρες της ευρωζώνης, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
«Υπάρχουν εντεινόμενες ενδείξεις ότι η σαφής επέκταση της οικονομικής δραστηριότητας το τρίτο τρίμηνο του 2012 θα μπορούσε να ακολουθηθεί από στασιμότητα ή ακόμα και ελαφριά συρρίκνωση του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος (ΑΕΠ) το τελικό τρίμηνο της χρονιάς», ανέφερε η Bundesbank στο μηνιαίο δελτίο της για τον μήνα Οκτώβριο.
«Οι επισκοπήσεις αντανακλούν επίσης την δυσμενή προοπτική για τις εξαγωγές και την αβεβαιότητα για τις προοπτικές των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων», προσθέτει η Bundesbank.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Φωκίδα: Τι λέει η κτηνοτρόφος που δέχθηκε επίθεση από λύκο
- Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν: Η σύγκρουση δύο διαφορετικών οικονομικών μοντέλων
- Βρετανία: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος Έλληνας που είχε συλληφθεί στο Λονδίνο για υπόθεση κατασκοπείας
- Τζέσικα Άλμπα: Συγκινημένη στην αποφοίτηση της κόρης της – Οι φωτογραφίες από την τελετή
- Φορολογικές δηλώσεις: Τα SOS για αναδρομικά σε μισθούς και συντάξεις
- Τελικός Champions League: Όλοι δείχνουν Παρί, ο Τζόλης στηρίζει Άρσεναλ

