Ποσό 1,625 δισ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ με επιτόκιο 4,24%
Κεφάλαια ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ, κατά τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων. Το επιτόκιο σημείωσε μικρή πτώση στο 4,25% από 4,31% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.
Κεφάλαια ύψους 1,625 δισ. ευρώ άντλησε την Τρίτη ο ΟΔΔΗΧ, κατά τη δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων.
Το επιτόκιο σημείωσε μικρή πτώση στο 4,25% από 4,31% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία. Το αρχικό ζητούμενο ποσό ήταν 1,25 δισ. ευρώ.
Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,90 φορές, από 1,98.
Υπενθυμίζεται ότι, βάσει του Κανονισμού των Βασικών Διαπραγματευτών, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής μη ανταγωνιστικών προσφορών, τόσο κατά την ημέρα διεξαγωγής της δημοπρασίας (όπως έγινε σήμερα), όσο και κατά το χρονικό διάστημα των 2 εργάσιμων ημερών μετά το τέλος αυτής.
Παράλληλα με τη δημοπρασία, το υπουργείο Οικονομικών παρέχει τη δυνατότητα και σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες αποταμιευτές) να προμηθευτούν τους εν λόγω τίτλους με μη ανταγωνιστικές προσφορές υπό την προϋπόθεση ότι θα διακρατηθούν μέχρι τη λήξη τους.
Συνολικά από τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης διάρκειας το Δημόσιο προσδοκά να αντλήσει 2 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια
- Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 47 στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση των ΗΠΑ για την απαγωγή του Μαδούρο
- Ο Μερτς επιτίθεται με σφοδρότητα στις ΗΠΑ και στους γερμανούς εργαζόμενους
