Οι γυναίκες στην Μποτσουάνα απέκτησαν δικαίωμα στην κληρονομιά του πατρικού
Τα ήθη και τα έθιμα της Μποτσουάνα δεν «άντεξαν» στην κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο αναγνώρισε στις γυναίκες της χώρας το δικαίωμα να κληρονομούν το πατρικό τους σπίτι. Είχε προηγηθεί ο 5ετής δικαστικός αγώνας μιας γυναίκας κατά του... ανιψιού της, ο οποίος θεωρούσε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του ακινήτου της.
Τα ήθη και τα έθιμα της Μποτσουάνα δεν «άντεξαν» στην κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, το οποίο αναγνώρισε στις γυναίκες της χώρας το δικαίωμα να κληρονομούν το πατρικό τους σπίτι.
{{{ map }}}
Είχε προηγηθεί ο 5ετής δικαστικός αγώνας μιας γυναίκας κατά του… ανιψιού της, ο οποίος θεωρούσε ότι είναι ο νόμιμος κληρονόμος του ακινήτου της.
Στην απόφασή του το δικαστήριο είχε αναφέρει ότι στο όνομα της ισότητας και της δικαιοσύνης, οι γυναίκες πρέπει να έχουν το δικαίωμα στην κληρονομιά.
«Είναι μια μεγάλη μέρα για εμάς» είπε η γυναίκα που έδινε τη δικαστική μάχη κατά του ανιψιού της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νταβός: Ο Θοδωρής Κυριακού στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ – Οι προσκεκλημένοι από τη χώρα μας
- Γροιλανδία: Δόθηκαν στους κατοίκους «οδηγίες αντιμετώπισης κρίσης», ενώ ο Τραμπ λέει ότι το νησί είναι των ΗΠΑ
- «Είσαι στο μυαλό κάτι μαγικό» τραγούδησαν στην Σάκκαρη οι Ελληνες της Μελβούρνης
- Γερμανία: Η ένταξη στην τρέχουσα μορφή του «Συμβουλίου Ειρήνης» δεν είναι εφικτή, λέει η κυβέρνηση σε υπηρεσιακό έγγραφο
- Οι πρώτες πινελιές της ανθρωπότητας: Ανακαλύφθηκε η αρχαιότερη τέχνη σπηλαίων στην Ινδονησία
- Το πικρό χαμόγελο των αξολότλ: Θεότητα Αζτέκων, megastar στα social media, μασκότ στο Μουντιάλ, υπό εξαφάνιση στη φύση


