Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι θα γίνει στο 17'14'' του κυριακάτικου el clasico

Τι θα γίνει στο 17’14» του κυριακάτικου el clasico

Οποτε η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει από μεγαλειώδη νίκη στην Ολλανδία, χάνει το «clasico» από την αιώνια αντίπαλό της Μπαρτσελόνα! Μάλιστα για τελευταία φορά αυτό συνέβη τόσο πριν από δύο χρόνια όταν στην πρώτη περίοδο του κ. Ζοζέ Μουρίνιο στη Μαδρίτη, η Ρεάλ γνώρισε τη συντριβή με 5-0 στο «Καμπ Νου» από τους Μπλαουγκράνα.

Οποτε η Ρεάλ Μαδρίτης επιστρέφει από μεγαλειώδη νίκη στην Ολλανδία, χάνει το «clasico» από την αιώνια αντίπαλό της Μπαρτσελόνα! Μάλιστα για τελευταία φορά αυτό συνέβη τόσο πριν από δύο χρόνια όταν στην πρώτη περίοδο του κ. Ζοζέ Μουρίνιο στη Μαδρίτη, η Ρεάλ γνώρισε τη συντριβή με 5-0 στο «Καμπ Νου» από τους Μπλαουγκράνα.

Τότε η Βασίλισσα είχε κερδίσει 4-0 τον Αγιαξ, ενώ πέρυσι είχε κερδίσει 3-0 τον Αίαντα και ηττήθηκε (1-3) στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» από τη Μπαρτσελόνα. Εφέτος είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που οι μαδριλένοι αγωνίζονται απέναντι στην αιώνια αντίπαλό τους έπειτα από αναμέτρηση με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ για το Τσάμπιονς Λιγκ…

Για να παραφράσουμε το σλόγκαν που έχει συνδεθεί με τη Μπαρτσελόνα, το κυριακάτικο «clasico» (7/10, 20.50) είναι κάτι περισσότερο από ένα συνηθισμένο ντέρμπι μεταξύ των Μπλαουγκράνα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Όπως έγινε γνωστό μόλις περάσουν 17 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα στο ντέρμπι οι 88.000 φίλοι των Μπλαουγκράνα θα «βάψουν» το «Καμπ Νου» στα ερυθροκίτρινα χρώματα της σημαίας της επαρχίας της Καταλονίας, ενώ στην εξέδρα απέναντι από τις τηλεοπτικές κάμερες θα σχηματιστεί το «Barca». Ο χρόνος επιλέχθηκε για να μνημονευτεί η 11η Σεπτεμβρίου του 1714 και οι πεσόντες καταλανοί επαναστάτες που ηττήθηκαν από τα στρατεύματα του στέμματος στον πόλεμο της ισπανικής διαδοχής.

Η αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ είναι συνώνυμο για τους Καταλανούς της προαιώνιας μάχης για την ανεξαρτησία της περιοχής. Με την οικονομική κρίση να έχει «διαλύσει» τον κοινωνικό ιστό της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου «για κάθε ευρώ που η Καταλονία δίνει στην Ισπανία, της επιστρέφονται μόλις 57 σεντς» δήλωσε ο καταλανός αθλητικογράφος Ερνεστ Μασία υπογραμμίζοντας ότι «ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο για να δει ποδόσφαιρο, ωστόσο ήρθε η ώρα να στείλει και ένα πολιτικό μήνυμα».

Ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία της Μπαρτσελόνα κ. Πεπ Γκουαρδιόλα απέστειλε τηλεοπτικό μήνυμα λέγοντας «ακόμη μια ψήφος από εμένα υπέρ της ανεξαρτησίας», ενώ όταν ρωτήθηκε ο προπονητής της Ρεάλ κ. Ζοζέ Μουρίνιο για το θέμα απέφυγε με έξυπνο τρόπο να πάρει θέση λέγοντας «είμαι Πορτογάλος και αυτό είναι ένα θέμα που δεν αφορά τη χώρα μου». Αντιθέτως αναφέρθηκε στο επικείμενο ντέρμπι λέγοντας ότι «όταν η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Μπαρτσελόνα η γη σταματά να γυρίζει. Είναι ένα ματς στο οποίο τόσο εμείς, όσο και οι αντίπαλοί μας λατρεύουν να αγωνίζονται. Σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό ματς, μολονότι στο τέλος ο νικητής θα πάρει τρεις βαθμούς».

Στο ντέρμπι στάθηκε και ο θρύλος των Μπλαουγκράνα κ. Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος δήλωσε ότι «συνήθως σε τέτοια ντέρμπι δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Τώρα τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, καθώς είναι σαφές ότι η Ρεάλ έχει περισσότερη πίεση και αν ηττηθεί θα νιώσει τον κόσμο να καταρρέει. Αυτή η κατάσταση κάνει ακόμη πιο απρόβλεπτο το ντέρμπι».

Δείτε μερικά από τα ωραιότερα γκολ των clasico

Εδώ της Μπαρτσελόνα

Και της Ρεάλ…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024