Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, λέει ο Γ.Στουρνάρας
«Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο των ελεγκτών νωρίτερα το Σάββατο. «Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας: «Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα».
«Δεν υπάρχουν πολιτικές λύσεις, διαπραγματεύσεις με την τρόικα υπάρχουν» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά, προκειμένου να τον ενημερώσει για το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων με το κλιμάκιο των ελεγκτών νωρίτερα το Σάββατο.
«Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται. Υπάρχουν αποκλίσεις, δεν έχουν κλείσει ακόμα. Θα συνεχίσουμε και την επόμενη εβδομάδα» είπε ο υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας:
«Ευελπιστούμε στο Eurogroup να έχουμε μια θετική παρουσίαση από την τρόικα, δηλαδή από τους προϊσταμένους, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν η τρόικα επιμένει στη «συνταγή» των περικοπών σε επιδόματα, μισθούς και συντάξεις, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι «προσπαθούμε να συμβιβαστούμε, προσπαθούμε να βρούμε ένα συμβιβασμό που να συμφέρει την ελληνική οικονομία και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα».
Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την τρόικα και σύμφωνα με στέλεχος του ΥΠΟΙΚ υπήρξε πρόοδος τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος όσο και στο διαρθρωτικό, ενώ συζητήθηκαν και οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών και γι’ αυτό στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Παναγιώτης Θωμόπουλος.
«Ο στόχος είναι να πάρουμε τη δόση έγκαιρα. Δεν έχουμε κλείσει ακόμη, αλλά είμαστε κοντά. Πρέπει να κλείσουμε τα μέτρα και για το 2013 και για το 2014» ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χανιά: Συνεχίζεται αύριο η δίκη για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
- H SpaceX σχεδιάζει είσοδο στο χρηματιστήριο με αποτίμηση άνω του 1 τρισ.
- Διεθνές Ογκολογικό Κέντρο Θεσσαλονίκης: Ένα νέο σημείο αναφοράς που αλλάζει τα δεδομένα στην ογκολογική φροντίδα
- Αγωγή-φρένο στη mega εξαγορά: Καταναλωτής ζητά να μπλοκαριστεί το deal των 72 δισ. της Netflix για τη Warner Bros
- Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη
- Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί το νερό της Θεσσαλονίκης
