Η προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στη συνάντηση του Κ.Χατζηδάκη με την τρόικα
Το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων, την πρόοδο που έχει καταγραφεί για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, τις παρεμβάσεις στην αγορανομική νομοθεσία και τις αλλαγές στην αδειοδότηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων παρουσιάζει αυτήν την ώρα στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων, την πρόοδο που έχει καταγραφεί για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, τις παρεμβάσεις στην αγορανομική νομοθεσία και τις αλλαγές στην αδειοδότηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων θα παρουσιάζει αυτήν την ώρα στους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ακόμη, ο υπουργός Ανάπτυξης θα εξετάσει με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ και την ενεργοποίηση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τη συνάντηση θα απασχολήσουν η αξιοποίηση και λειτουργία των αεροδρομίων, ενώ ο κ. Χατζηδάκης θα ενημερώσει και για τις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με τους παραχωρησιούχους για την επανεκκίνηση των τεσσάρων αυτοκινητοδρόμων.
Στις 12:00 το μεσημέρι ο κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου το νομοσχέδιο για τη «Διαμόρφωση φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά
- Νέα στοιχεία για το πόρισμα που «αποσύνδεσε» ΕΥΠ και Predator



