Η κρίση θα διαρκέσει μία δεκαετία, εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ
Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ.
Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ουγγρικό website Portfolio.hu.
Ο κ. Μπλανσάρ υποστήριξε ότι η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό και μια πραγματική ενίσχυση της αγοραστικής δυνατότητας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.
Ωστόσο, αν και η προσοχή είναι στραμμένη αυτήν την περίοδο κυρίως στα προβλήματα της Ευρώπης, ο ίδιος τόνισε πως και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν δημοσιονομικό πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να επιλύσουν.
«Δεν έχει χαθεί ακόμη μία δεκαετία […] Αλλά σίγουρα θα χρειαστεί τουλάχιστον μία δεκαετία από την αρχή της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία για να ομαλοποιηθούν τα πράγματα», υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ.
Ο κ. Μπλανσάρ αναφέρθηκε και στην Ιαπωνία, λέγοντας πως η χώρα είναι και αυτή αντιμέτωπη με μια «πολύ δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή», η οποία «θα χρειαστεί δεκαετίες για να επιλυθεί».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλλάζει ο καιρός: Βροχές και καταιγίδες τη Δευτέρα
- Πέντε ηγέτες που αναγεννώνται από τις στάχτες τους – Νετανιάχου, Πούτιν, Μερτς, Σάντσεθ, Μακρόν
- Η μια ερώτηση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στη σχέση
- Γκαλίπ Νταλάι: «Η ΕΕ δεν μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτόν τον πόλεμο»
- Απανωτές συλλήψεις για κατασκοπεία στην Ελλάδα
- Το Μεξικό καλεί το eBay να σταματήσει την πώληση προκολομβιανών αρχαιοτήτων

