Το καλεντάρι του 2013 περιλαμβάνει όπως και το φετινό 20 αγώνες, με την εκκίνηση να δίνεται «παραδοσιακά» στη Μελβούρνη στις 17 Μαρτίου και την «καρό σημαία» να πέφτει στη Βραζιλία στις 24 Νοεμβρίου.

Τα 19 από τα 20 Grand Prix είναι ίδια με τα φετινά και η μοναδική αλλαγή εντοπίζεται στην αντικατάσταση του Ευρωπαϊκού GP στη Βαλένθια με το νέο Αμερικανικό GP στο New Jersey. Εκτός από τους αγώνες ίδια μένει και η φιλοσοφία του προγραμματισμού, με τους κοντινούς γεωγραφικά αγώνες, να διεξάγονται σε συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. Επίσης δεν γίνεται κανένας αγώνας μέσα στον Αύγουστο.

Στο προσχέδιο που δόθηκε στις ομάδες, τρεις διοργανώσεις (ΗΠΑ, Σιγκαπούρη και Κορέα) χρειάζονται επιβεβαίωση. Στο New Jersey, υπάρχουν ακόμη θέματα με τη διοργάνωση, η Σιγκαπούρη ζητά φτηνότερη συμμετοχή (και απειλεί να σταματήσει τις διοργανώσεις) ενώ η Κορέα μπορεί να χάσει τη θέση της από τη Γαλλία, η οποία επιστρέφει μετά από 4 χρόνια απουσίας. Επίσης, το Γερμανικό Grand Prix θα φιλοξενηθεί και πάλι στο Hockenheim και όχι στο Nurburgring, αφού η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τη Γερμανική πίστα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2013 θα συζητηθεί στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA, που θα συνεδριάσει στο Παρίσι στις 28 Σεπτεμβρίου, και εκεί θα επικυρωθεί.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ 2013

17 Μαρτίου: GP Αυστραλίας, Melbourne

24 Μαρτίου: GP Μαλαισίας, Sepang

14 Απριλίου: GP Κίνας, Shanghai

12 Μαΐου: GP Μπαχρέιν, Sakhir

26 Μαΐου: GP Ισπανίας, Barcelona

9 Ιουνίου: GP Μονακό, Monte Carlo

16 Ιουνίου: GP Καναδά, Montreal

30 Ιουνίου: GP Η.Π.Α., New Jersey

21 Ιουλίου: GP Μ. Βρετανίας, Silverstone

28 Ιουλίου: GP Γερμανίας, Hockenheim

1 Σεπτεμβρίου: GP Ουγγαρίας, Hungaroring

8 Σεπτεμβρίου: GP Βελγίου, Spa

22 Σεπτεμβρίου: GP Σιγκαπούρης, Marina Bay

6 Οκτωβρίου: GP Ιαπωνίας, Suzuka

13 Οκτωβρίου: GP Κορέας, Yeongam

27 Οκτωβρίου: GP Ινδίας, Buddh

3 Νοεμβρίου: GP Abu Dhabi, Yas Marina

17 Νοεμβρίου: GP Η.Π.Α., Austin

24 Νοεμβρίου: GP Βραζιλίας, Interlagos

auto.in.gr