Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lunch break για χορό: τάνγκο αντί για ταπεράκι

Lunch break για χορό: τάνγκο αντί για ταπεράκι

Ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώνεις από το στρες της δουλειάς.

Κλειώ Γουναρίδη, Nina de Lange

Το να περάσεις την ώρα σου κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος της δουλειάς χορεύοντας και όχι τρώγοντας κάτι βιαστικά πίσω από την οθόνη του υπολογιστή μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά στην Στοκχόλμη έχει γίνει trend τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτή η τάση λοιπόν ξεκίνησε όταν η Molly Range, project manager και φαν του χορού, προσκάλεσε 14 φίλους της σε ένα γκαράζ στο κέντρο της Στοκχόλμης, για να περάσουν το μεσημεριανό τους διάλειμμα από τα γραφεία τους, χορεύοντας. Την επόμενη μέρα έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό της από έναν από τους φίλους της που παρευρέθηκε στην προηγούμενη «συνάντηση», ρωτώντας την πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη. Αυτό ήταν και το ξεκίνημα του Lunch Beat ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που σου επιτρέπει να διώξεις το άγχος κατά τη διάρκεια του μονόωρου μεσημεριανού διαλείμματος.
Σήμερα το Lunch Beat προσελκύει περισσότερους από 600 καλεσμένους στα μηνιαία events που οργανώνει. Το Φθινόπωρο του 2011 το φαινόμενο Lunch Beat άρχισε να μεγαλώνει με ταχείς ρυθμούς κυρίως λόγω του γεγονότος ότι αυτή η πρωτοποριακή ιδέα άρχισε να τραβά την προσοχή των media, κάτι που συνέβαλε στην καθιέρωση αυτής της τάσης στο Gotenborg αλλά και σε άλλες πόλεις της Σουηδίας.
Το Δεκέμβριο του 2011 μάλιστα, η ιδρύτρια του Lunch Beat, Molly Range βραβεύτηκε για αυτό το εγχείρημα και θεωρήθηκε η νούμερο 2 στη λίστα με τους πιο δημιουργικούς επιχειρηματίες του Shortcut, της μεγαλύτερης επαγγελματικής κοινότητας της Σουηδίας. Η τάση αυτή βέβαια, έχει και πολλά άλλα θετικά να προσφέρει πέρα από διασκέδαση. Σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι υπέρ στρεσαρισμένοι λόγω της δουλειάς και της ρουτίνας. Αυτό το διάλειμμα χορού βοηθά στο να ανακτήσουμε την καλή μας διάθεση, βοηθά να ασκούμαστε αλλά βοηθά και στους πόνους από την καθιστική εργασία του γραφείου. Επιπλέον κατά την διάρκεια αυτών των διαλειμμάτων δεν σερβίρετε αλκοόλ.
Το καλύτερο; Η τάση αυτή έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και σε άλλα μέρη του κόσμου. Τον περασμένο Μάιο πραγματοποιήθηκε ένα παγκόσμιο Lunch Beat «διάλειμμα» στο οποίο συμμετείχαν 15 χώρες και πόλεις ανάμεσα σε αυτές το Άμστερνταμ, το Παρίσι, το Ελσίνκι, η Κοπεγχάγη, το Όσλο και η Κωνσταντινούπολη. Έτσι λοιπόν άνθρωποι από όλο το κόσμο, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Χονγκ – Κόνγκ χορεύουν στο μεσημεριανό τους διάλειμμα. Το Lunch Beat είναι μία ιδέα που ο καθένας μπορεί να αντιγράψει ή και να βελτιώσει και ήδη χρησιμοποιείται και από άλλους ανθρώπους όπως η Lunchtime Disco στο Λονδίνο. Μήπως θα έπρεπε να αρχίσει να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα;

woman.in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024