Στο πειθαρχικό όσοι αστυνομικοί εκτελούν «θελήματα» στο πλαίσιο της φύλαξης προσώπων
Διαταγή για αντιμετώπιση του φαινομένου να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε υπαλλήλους και υπηρετικό προσωπικό προσώπων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί από την υπηρεσία τους ως συνοδοί για την προστασία τους εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Στη διαταγή επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός δεν επιτρέπεται να εκτελεί καθήκοντα οδηγού του προστατευόμενου προσώπου ή άλλες υπηρεσίες, πέραν εκείνων που ανάγονται στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Διαταγή για αντιμετώπιση του φαινομένου να μετατρέπονται οι αστυνομικοί σε υπαλλήλους και υπηρετικό προσωπικό προσώπων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί από την υπηρεσία τους ως συνοδοί για την προστασία τους εξέδωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Στη διαταγή επισημαίνεται ότι ο αστυνομικός δεν επιτρέπεται να εκτελεί καθήκοντα οδηγού του προστατευόμενου προσώπου ή άλλες υπηρεσίες, πέραν εκείνων που ανάγονται στην αποστολή του, όπως αυτή προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Τονίζεται επίσης ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι αστυνομικοί εκτελούν καθήκοντα οδηγού ή άλλα καθήκοντα που δεν συνδέονται με την αποστολή τους, θα αντικαθίστανται άμεσα και θα κινείται σε βάρος τους η πειθαρχική διαδικασία.
Στις περιπτώσεις αυτές η αρμόδια επιτροπή θα επανεξετάζει άμεσα την ανάγκη διατήρησης ή μη της συνοδείας ασφαλείας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φανταστικός Τζολάκης κρατάει ανέπαφη την εστία του (vid)
- Η βαθμολογία στη Euroleague μετά τις νίκες που πέτυχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Βαρκελώνη: 15 τραυματίες μετά τον εκτροχιασμό τρένου – Συγκρούστηκε με τοίχο
- Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις εγκαταλείφθηκαν από τις ΗΠΑ
- «Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι φούσκα» – Ο προφήτης Εντ Ζίτρον και η κατάρρευση της μεγάλης απάτης του 21ου αιώνα
- Κρήτη: Έβαλε μέχρι και αγγελία για να βρει δουλειά – Συγκλονίζει η ιστορία της 87χρονης που ζει σε αυτοκίνητο
