Στη Βουλή τα στοιχεία για τους ελέγχους του ΣΔΟΕ σε 32 πολιτικά πρόσωπα
Στη Βουλή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έγγραφο, με το οποίο επιβεβαιώνει ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό». Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται.
Στη Βουλή απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έγγραφο, με το οποίο επιβεβαιώνει ότι 32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων ελέγχονται αυτό το διάστημα από το ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν «περίεργο πλουτισμό».
Στο έγγραφο που διαβιβάστηκε, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη, ο υπουργός Οικονομικών διευκρινίζει ότι ο αριθμός των προσώπων που ελέγχονται δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται.
Υπογραμμίζει, επίσης, ότι, στο πλαίσιο της αποστολής του, το ΣΔΟΕ διενεργεί ελέγχους για το πόθεν έσχες, με στόχο την αποκάλυψη και πάταξη κρουσμάτων της διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο. Διευκρινίζει δε, ο κ.Στουρνάρας ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν).
Η έγγραφη απάντηση του κ. Στουρνάρα για τους ελέγχους σε πολιτικά πρόσωπα έχει ως εξής:
«Στο πλαίσιο της αποστολής του το ΣΔΟΕ διενεργεί, μεταξύ άλλων, και ελέγχους για το «πόθεν έσχες», οι οποίοι έχουν ως στόχο την αποκάλυψη και την πάταξη των κρουσμάτων διαφθοράς και συναλλαγής σε κάθε επίπεδο εξουσίας και όχι μόνο.
»Είναι λοιπόν φυσικό, το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός των άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν). Ο αριθμός των ελεγχόμενων αυτών προσώπων δεν είναι κλειστός και σταθερός, αλλά μεταβάλλεται προϊόντος του χρόνου.
»Ειδικότερα, κατά το χρονικό αυτό διάστημα ελέγχονται (και οι έλεγχοι αυτοί είναι σε εξέλιξη) τριάντα δύο (32) υποθέσεις πολιτικών προσώπων».
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης είχε επισημάνει στην ερώτησή του ότι προκάλεσε ερωτηματικά και απορίες η αναμενόμενη αντικατάσταση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, καθώς είναι γνωστό ότι το ΣΔΟΕ έχει ξεκινήσει ελέγχους και για πολιτικά πρόσωπα. Για το λόγο αυτό ο βουλευτής είχε ζητήσει να ενημερωθεί αν πράγματι βρίσκονται σε εξέλιξη τέτοιοι έλεγχοι και σε ποια ακριβώς φάση βρίσκονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»
- Η Ρωσία στοχεύει να στρατολογήσει πάνω από 400.000 στρατιώτες το 2026
