Θετική η έξοδος της Ισπανίας στις αγορές, δανείστηκε περισσότερα από τον στόχο
Ως επί το πλείστον θετική κρίνεται η έκβαση της δημοπρασίας 3ετών και 10ετών ισπανικών ομολόγων την Πέμπτη, με την Μαδρίτη να αντλεί περισσότερα από όσα στόχευε, το επιτόκιο των 3ετών να καταγράφει σχετικά μικρή αύξηση αλλά εκείνο του δεκατούς να πέφτει σημαντικά και την ζήτηση να ενισχύεται. Το επιτόκιο για τα τριετή αυξήθηκε στο 3,845%, έναντι 3,675%, αλλά το επιτόκιο για τα δεκαετή μειώθηκε στο 5,666% από 6,647% στην αντίστοιχη τελευταία δημοπρασία.
Ως επί το πλείστον θετική κρίνεται η έκβαση της δημοπρασίας 3ετών και 10ετών ισπανικών ομολόγων την Πέμπτη, με την Μαδρίτη να αντλεί περισσότερα από όσα στόχευε, το επιτόκιο των 3ετών να καταγράφει σχετικά μικρή αύξηση αλλά εκείνο του δεκατούς να πέφτει σημαντικά και την ζήτηση να ενισχύεται.
Συνολικά, η Μαδρίτη δανείστηκε 4,8 δισ. ευρώ, έχοντας ως ανώτατο στόχο την άντληση 4,5 δισ. ευρώ.
Το επιτόκιο για τα τριετή αυξήθηκε στο 3,845%, έναντι 3,675% στην αντίστοιχη τελευταία δημοπρασία.
Το επιτόκιο για τα δεκαετή μειώθηκε στο 5,666%, σημαντικά κάτων του 6,647% της αντίστοιχης προηγούμενης διαδικασίας. Όπως σημειώνει η El Pais, πρόκειται για το χαμηλότερο επιτόκιο από το Φεβρουάριο.
Η ζητήση διαμορφώθηκε στις 2,8 φορές για τα δεκαετή και στο 1,6 για τα τριετή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Τσέλσι – Τότεναμ
- Wall Street Journal: Οι ΗΠΑ κατέσχεσαν ιρανικό τάνκερ στον Ινδικό Ωκεανό
- Λιπάσματα: Το νέο σχέδιο δράσης της Κομισιόν
- PS2: Κίνα και Ρωσία γράφουν ξανά τον ενεργειακό χάρτη – Το «Big Deal» που προωθούν Πούτιν και Σι
- «Η πρώτη επιλογή στο Μουντιάλ θα είναι ο Νόιερ»
- Στο δρόμο προς τις κάλπες με άγνωστους Χ – Η είσοδος Τσίπρα και Καρυστιανού, εν αναμονή Σαμαρά



