Ελλείψεις σκευασμάτων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ
Ελλείψεις φαρμάκων εντοπίζονται στα ράφια των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αναζητούν τα απαραίτητα για την υγεία τους σκευάσματα στα νοσοκομειακά φαρμακεία. Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται. Οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν το Σάββατο για να αποφασίσουν για τις κινητοποιήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, τα φαρμακεία είναι κλειστά.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης παραδέχθηκε στον ΒΗΜΑ 99,5 πως εξαιτίας ανεξόφλητων χρεών κάποιες φαρμακευτικές εταιρείες προχώρησαν σε εμπάργκο. Έτσι εξηγείται ότι δεκάδες ασφαλισμένοι απευθύνθηκαν χθες σε φαρμακεία νοσοκομείων με συνταγές που έφεραν την ένδειξη «στερείται», δηλαδή δεν υπήρχαν στα φαρμακεία του ασφαλιστικού φορέα.
Οπως έλεγαν στα «ΝΕΑ» διοικητές κεντρικών νοσοκομείων, τα αποθέματά τους επαρκούν ακόμη για να εξυπηρετήσουν εξωτερικούς ασθενείς. Υπογράμμιζαν ωστόσο ότι δεν λείπουν και οι περιπτώσεις δανεισμού από όμορα νοσηλευτικά ιδρύματα για να καλυφθούν οι ελλείψεις που προκύπτουν.
Την ίδια ώρα, οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών και των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ συνεχίζεται.
Οι φαρμακοποιοί αναμένεται να συνεδριάσουν το Σάββατο για να εξετάσουν εάν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις ή όχι.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Παρασκευή, τα φαρμακεία είναι κλειστά, λόγω της εορτής του Τιμίου Σταυρού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1: Ο Όσουλα τιμώρησε την ομάδα του Κάρικ
- Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο 1-0: Στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Ατλέτικο οι «κυανόλευκοι»!
- Αρχεία Έπσταϊν: Το Κογκρέσο κλητεύει τη Γενική Εισαγγελέα Μπόντι για τον χειρισμό της υπόθεσης
- Μπράιτον – Άρσεναλ 0-1: «Διπλό» με Σάκα και +7!
- Αμβούργο – Λεβερκούζεν 0-1: Τρίποντο με «υπογραφή» Κοφάνε για τις Ασπιρίνες
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 5 Μαρτίου

