Επιστροφή φόρου άνω των 1.500 ευρώ μόνο με έλεγχο από την εφορία
Η εφορία θα συμψηφίζει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του πόσου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.
Η εφορία θα συμψηφίζει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται οι φορολογούμενοι με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν προς το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη, σχετικά με τη διαδικασία επιστροφής φόρου προς τους φορολογούμενους από την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση, στους φορολογούμενους που δικαιούνται επιστροφή φόρου μεγαλύτερη των 1.500 ευρώ, το εκκαθαριστικό σημείωμα δεν θα περιλαμβάνει ειδοποίηση για την είσπραξη του πόσου, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από την αρμόδια εφορία.
Ειδικά για τους φορολογούμενους που έχουν υποβάλει τη δήλωση φόρου εισοδήματος ηλεκτρονικά, θα αποτυπώνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα σχετική σημείωση για την υποχρέωση προσκόμισης της δήλωσης με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ, για τον έλεγχο των επιστρεφόμενων ποσών.
Για τους φορολογούμενους χωρίς ληξιπρόθεσμα χρέη και με επιστροφή φόρου μικρότερη των 1.500 ευρώ, στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα παραλάβουν θα υπάρχει ενσωματωμένη ειδοποίηση για την είσπραξη του φόρου εισοδήματος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρο υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας