Εγκρίθηκε η καταβολή ετήσιας απόδοσης των προνομιούχων μετοχών από τις τράπεζες στο Δημόσιο
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, έκαναν αποδεκτή την υπ' αριθμ. 386/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την υποχρέωση των τραπεζών να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσια σταθερή απόδοση των προνομιούχων μετοχών, που εκδίδονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμων τραπεζικών εταιρειών και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, σε ποσοστό 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, έκαναν αποδεκτή την υπ’ αριθμ. 386/2012 Γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με την υποχρέωση των πιστωτικών ιδρυμάτων να καταβάλουν στο Ελληνικό Δημόσιο ετήσια σταθερή απόδοση των προνομιούχων μετοχών, που εκδίδονται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ανώνυμων τραπεζικών εταιρειών και αναλαμβάνονται από το Δημόσιο, σε ποσοστό 10% επί του εισφερόμενου κεφαλαίου (Ν. 3723/2008).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου την Τρίτη, με την αποδοχή της ανωτέρω Γνωμοδότησης επιβεβαιώνεται η υποχρέωση καταβολής στο Δημόσιο Ταμείο των σχετικών χρηματικών ποσών από τα πιστωτικά ιδρύματα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χαρίτσης: Δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση για τίποτα, μετέτρεψε τη συγκάλυψη σε επιστήμη
- «Moonbase Alpha» – Μασκ εναντίον Μπέζος για την κατάκτηση της Σελήνης
- Εξάρχεια: Συνελήφθη 45χρονος που παρενοχλούσε σεξουαλικά γυναίκες
- e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» πληρωμών από 16 έως 20 Φεβρουαρίου
- Η Νότιγχαμ Φόρεστ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βίτορ Περέιρα (pic)
- Αίγινα: Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό – Με εμφιαλωμένα νερά καλύπτουν τις ανάγκες τους οι κάτοικοι
