Ελληνικά Καλώδια: Υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος 40 εκατ. ευρώ
Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου Ελληνικά Καλώδια συνολικού ύψους €40 εκατ. για την παραγωγή υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης στο εργοστάσιο της θυγατρικής FULGOR στην Κόρινθο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις τεχνικές ιδιαιτερότητες προηγμένων τεχνολογικά προϊόντων, η Ελληνικά Καλώδια έχει συνάψει συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας με την εταιρία VISCAS, από τους κορυφαίους παραγωγούς υποβρυχίων καλωδίων και θυγατρική των ιαπωνικών εταιριών FUJIKURA και FURUKAWA. Με την ολοκλήρωσή της επένδυσης, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ θα αποτελεί έναν από τους ελάχιστους παραγωγούς υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης παγκοσμίως.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική και για την Ελλάδα, η οποία ως νησιωτική χώρα έχει μεγάλη ανάγκη υποβρυχίων καλωδίων για την διασύνδεση των νησιών με τον ηπειρωτικό κορμό. Μέσω των διασυνδέσεων θα περιορισθεί η εξάρτηση από τις ρυπογόνες μονάδες παραγωγής ενέργειας των νησιών και θα μειωθεί το ενεργειακό κόστος
Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικά Καλώδια συμμετέχει στο διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ (θυγατρική της ΔΕΗ) για την ενεργειακή διασύνδεση των Κυκλάδων, με προϋπολογισμό € 400 εκατ., το μεγαλύτερο μέρος του οποίου θα χρηματοδοτήσει ο ΑΔΜΗΕ με κεφάλαια από το ΕΣΠΑ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Η ανάληψη του έργου αυτού θεωρείται σημαντική για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την περαιτέρω ανάπτυξη της FULGOR, η οποία πριν την εξαγορά από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ είχε υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισημερινός: Ανταλλαγή πληροφοριών με ευρωπαϊκό κέντρο για την καταπολέμηση των ναρκωτικών
- Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα πλήττει τη Γη – Τι μπορεί να προκαλέσει
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
