Τα στοιχεία για την απασχόληση δείχνουν την αποτυχία της πολιτικής Ομπάμα, λέει ο Ρόμνεϊ
Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ δείχνουν ότι «οι υποσχέσεις και η πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ. «Αν χθες το βράδυ ήταν η γιορτή, σήμερα είναι η απογοήτευση» δήλωσε ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο συνέδριο των Δημοκρατικών που έδωσε την Πέμπτη επίσημα το χρίσμα στον Μπ.Ομπάμα. Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Αύγουστο μετά από τρεις μήνες αύξησης, αλλά οι προσλήψεις στη χώρα την ίδια περίοδο μειώθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.
Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ δείχνουν ότι «οι υποσχέσεις και η πολιτική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα δεν είχαν αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο, Μιτ Ρόμνεϊ.
«Αν χθες το βράδυ ήταν η γιορτή, σήμερα είναι η απογοήτευση» δήλωσε ο Ρόμνεϊ σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενος στο συνέδριο των Δημοκρατικών που έδωσε την Πέμπτη επίσημα το χρίσμα στον Μπαράκ Ομπάμα για να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 6 Νοεμβρίου.
Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Αύγουστο μετά από τρεις μήνες αύξησης, αλλά οι προσλήψεις στη χώρα την ίδια περίοδο μειώθηκαν σημαντικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Παρασκευή.
Συγκεκριμένα, το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας από τον Ιούλιο για να επιστρέψει στο 8,1% σε εποχικά διορθωμένα στοιχεία, σύμφωνα με την τελευταία μηνιαία έκθεση για την απασχόληση και την ανεργία του υπουργείου Εργασίας.
Η μείωση αυτή ήταν μη αναμενόμενη δεδομένου ότι η μέση εκτίμηση των αναλυτών έδινε το ποσοστό ανεργίας σταθερό σε σχέση με τον Ιούλιο, στο 8,3%.
Προκύπτει κυρίως από τη μείωση του ενεργού πληθυσμού, αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του: «Ο αριθμός των ανέργων άλλαξε ελάχιστα, και είναι γύρω στα 12,5 εκατομμύρια», όπως και η μακρόχρονη ανεργία, η οποία πλήττει το 40% των ανέργων.
Η καθαρή δημιουργία θέσεων εργασίας του μήνα ήταν πολύ αδύναμη για να απορροφήσει τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας και ως εκ τούτου να μειώσει την ανεργία.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 96.000 περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες χάθηκαν τον Αύγουστο, ενώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κεντρικής τράπεζας (Fed), Μπεν Μπερνάνκι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανάγκη από 100.000 έως 110.000 νέες θέσεις εργασίας το μήνα για να κρατηθεί σταθερό το ποσοστό ανεργίας και να εμποδιστεί η αύξησή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Εύκολα και γρήγορα: Τρεις διατάσεις που «ξεκλειδώνουν» μυαλό και σώμα
- Τι αλλάζει με τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας
- Τεχνητή Νοημοσύνη: «Βλέπει» φτωχά και πλούσια έθνη;
- Μείωση 40% των νοσοκομειακών λοιμώξεων απέτρεψε 17.000 μέρες νοσηλείας επιπλοκών
- Συνταγή: Τονοσαλάτα με καστανό ρύζι, ρόδι, σταφίδα & λαχανικά
- Πόσο Τραμπ μπορεί να αντέξει η Ευρώπη;


