Και τρίτο θύμα από τον θανατηφόρο ιό που εντοπίστηκε σε πάρκο της Καλιφόρνιας
Παραπάνω από 12.000 επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καλούνται να κάνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εκτεθεί στον θανατηφόρο ιό Hanta που προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα. Στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς και τρίτο άτομο έχασε τη ζωή του από τον ιό. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα σε άτομα που είχαν διαμείνει στο συγκεκριμένο πάρκο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Παραπάνω από 12.000 επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι, που βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, καλούνται να κάνουν εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν εκτεθεί στον θανατηφόρο ιό Hanta που προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα.
Στις ΗΠΑ έχει σημάνει συναγερμός, καθώς και τρίτο άτομο έχασε τη ζωή του από τον ιό.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οκτώ κρούσματα του πνευμονικού συνδρόμου HPS που προκαλείται από στελέχη του ιού Hanta και προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα.
Ο ιός βρίσκεται στα εκκρίματα ενός είδους ποντικού και μεταδίδεται με την εισπνοή. Και τα οκτώ κρούσματα παρουσιάστηκαν σε άτομα που είχαν διαμείνει στο «Curry Village» του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι.
Το σύνδρομο HPS είναι αρκετά σπάνιο, αλλά πολύ επικίνδυνο: το ποσοστό θνησιμότητας είναι πάνω από 30%. Εκδηλώνεται με ήπια συμπτώματα αρχικά, όπως πυρετό, κεφαλαλγίες, προβλήματα του πεπτικού και βήχα.
Δεν υπάρχει θεραπεία, κατά συνέπεια η έγκαιρη νοσηλεία είναι απαραίτητη.
Η ασθένεια εντοπίσθηκε στις ΗΠΑ το 1993. Έκτοτε έχουν διαγνωσθεί περί τα εξήντα κρούσματα στην Καλιφόρνια και 587 συνολικά στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από το εν τρίτον των ασθενών κατέληξαν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Επική οργή» ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του θεοκρατικού Ιράν – Ένας πόλεμος, πολλά ερωτήματα
- Εκτέλεση στην Καισαριανή: Φως στα… μυστικά των δημοπρασιών
- Το Ιράν ορκίζεται «την πιο καταστροφική επιχείρηση στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας»
- Ιράν: Ο Τραμπ δήλωσε μετά την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Χαμενεΐ «πως υπάρχουν καλοί υποψήφιοι»
- Οι τελευταίες στιγμές του Αλί Χαμενεΐ σύμφωνα με την Ιρανική τηλεόραση
- Ο ρόλος του φόβου στην πολιτική


