Tο συριακό καθεστώς πρέπει άμεσα να αποσυρθεί, τόνισε από την Κύπρο ο Δ.Αβραμόπουλος
«Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ξεκάθαρο: το συριακό καθεστώς πρέπει άμεσα να αποσυρθεί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας της πρώτης μέρας εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.
«Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ξεκάθαρο: το συριακό καθεστώς πρέπει άμεσα να αποσυρθεί» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά το πέρας της πρώτης μέρας εργασιών του άτυπου Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.
Αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο, ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας είπε ότι συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν σε μία νέα πολιτική που υιοθετείται από την ΕΕ και έχει να κάνει με τους υδάτινους πόρους.
«Η Κυπριακή Προεδρία εξελίσσεται εξαιρετικά και είμαι βέβαιος ότι θα καταγραφεί σαν μία από τις πλέον επιτυχημένες προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» συμπλήρωσε.
Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Αβραμόπουλος συναντήθηκε με αρκετούς ομολόγους του, όπως τον Γάλλο Λοράν Φαμπιούς.
«Ανανεώσαμε αμοιβαία την επιθυμία μας να εμβαθύνουμε και να ισχυροποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις πολιτικές και διπλωματικές μας σχέσεις. Τον προσκάλεσα στην Αθήνα και σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να τον δεχθούμε και εκεί» συνέχισε.
Σχετικά με το Ιράν, ο υπουργός ρωτήθηκε για τις δηλώσεις άλλων ΥΠΕΞ ότι πρέπει να επιβληθούν και άλλες κυρώσεις εις βάρος της Τεχεράνης.
«Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη, θα ολοκληρωθούν το Σάββατο. Κοινά συμπεράσματα δεν έχουν βγει μέχρι στιγμής, και για αυτό θα περιμένετε» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έλενα Παπαρίζου: Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια – Τι συνέβη και νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες
- Η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με την ΑΕΛ
- Βέροια: «Έπαιζε με άλλα παιδιά, σκόνταψε και χτύπησε του κεφάλι του» – Τι λέει ο πατέρας του 7χρονου
- «Χρειάζονται μέτρα πριν η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη» – Πυρά από την αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια
- Φάμελλος: Η ανασύνθεση και ενότητα του προοδευτικού κόσμου είναι και απαίτηση και ανάγκη της κοινωνίας
- Χρυσός: Η χειρότερη εβδομάδα από το 1983 – Γιατί καταρρέει;