Σε αντίθεση με τον πρόεδρο της Bundesbank, ο οποίος επανέλαβε τις γνωστές του αντιρρήσεις, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις αποφάσεις του Μάριο Ντράγκι. «Το ΔΝΤ είναι έτοιμο να συνεργαστεί εντός των ορίων της αποστολής του» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Χαιρετίζουμε θερμά το νέο πλαίσιο παρέμβασης της ΕΚΤ» αναφέρει σε δήλωσή της, για τις Άμεσες Νομισματικές Συναλλαγές (ΟΜΤ) στις αγορές κρατικών ομολόγων χωρών που δέχονται υποστήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία βοήθειας (ΕΤΧΣ και ΕΜΣ), σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά προγράμματα προσαρμογής τους και την εφαρμογή των σχετικών διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

Η Γαλλίδα αξιωματούχος συμπλήρωσε ότι η «αποφασιστική εφαρμογή» του νέου προγράμματος παρέμβασης θα στηρίξει τις προσπάθειες των χωρών-μελών να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση με λογικό κόστος και για σταθερή μακροοικονομική προσαρμογή.

Τέλος, η Λαγκάρντ επισήμανε ότι βλέπει τη δράση της ΕΚΤ ως ένα «σημαντικό βήμα» προς την ενίσχυση της σταθερότητας και της ανάπτυξης στην ευρωζώνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ