Ατύχημα με δύο τραυματίες σε πυρηνικό εργοστάσιο στην ανατολική Γαλλία
Δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια κατά την απελευθέρωση ατμού στη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Φέσενχαιμ στην ανατολική Γαλλία. Το περιστατικό συνέβη όταν νερό σε μια δεξαμενή σε βοηθητικό κτίριο και όχι την κεντρική μονάδα του αντιδραστήρα αντέδρασε με υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) απελευθερώνοντας ποσότητα ατμού. Οι πρώτες αναφορές για πυρκαγιά δεν επιβεβαιώνονται ενώ δεν υπήρχε διαρροή ραδιενέργειας.
Δύο εργαζόμενοι τραυματίστηκαν ελαφρά στα χέρια κατά την απελευθέρωση ατμού στη μονάδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας Φέσενχαιμ στην ανατολική Γαλλία.
Το περιστατικό συνέβη όταν νερό σε μια δεξαμενή σε βοηθητικό κτίριο και όχι την κεντρική μονάδα του αντιδραστήρα αντέδρασε με υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) απελευθερώνοντας ποσότητα ατμού που προκάλεσε ελαφρά εγκαύματα σε δύο άτομα.{{{ map }}}
Όπως αναφέρει η γαλλική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (EDF), επρόκειτο για λάθος που έγινε κατά την διάρκεια συντήρησης.
Οι πρώτες αναφορές για πυρκαγιά δεν επιβεβαιώνονται, προσθέτει η EDF και τονίζει ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας.
Η έκρηξη ενεργοποίησε τον συναγερμό για πυρκαγιά. Στο εργοστάσιο έχουν σπεύσει πυροσβέστες καθώς και το προσωπικό της μονάδας.
Πρόκειται για το παλιότερα πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία –που βασίζεται στην πυρηνική ενέργεια για σχεδόν τα δύο τρίτα του ηλεκτρικού ρεύματος που καταναλώνει– και συχνός στόχος διαδηλώσεων κατά των πυρηνικών.
Σύμφωνα με την υπόσχεση που είχε δώσει ο Φρανσουά Ολάντ, υπενθυμίζει ο Monde, το Φέσενχαιμ θα κλείσει ως το 2017.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρία χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη που σημάδεψε τη χώρα – Πλησιάζει η δίκη
- ΚΚΕ: Συμμετοχή της κυβέρνησης στο «ειρηνευτικό σχέδιο» των ΗΠΑ στη Γάζα, ισοδυναμεί με εγκληματική ενέργεια
- «Το ποσό-μαμούθ που θα πάρει ως αποζημίωση ο Αμορίμ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»
- «Ελ. Βενιζέλος»: Ακυρώσεις πτήσεων λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Ντέμι Μουρ: Το τολμηρό καρέ του Δημήτρη Γιαννέτου και το leather look στο σόου της Gucci στο Μιλάνο
- Οι επαγγελματίες της εστίασης «αδειάζουν» την κυβέρνηση για τις αυξήσεις στο ΦΠΑ – Βουλιάζει ο τζίρος

