«Ναι» στην επιμήκυνση της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, λέει ο Φρ. Στάινμαγιερ του SPD
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Φ.Β. Στάινμαγιερ, τονίζει σε συνέντευξή του ότι θεωρεί αναγκαία μια επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση, όπως λέει, το νέο πακέτο μέτρων να είναι βιώσιμο και να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Φ.Β. Στάινμαγιερ, τονίζει σε συνέντευξή του ότι θεωρεί αναγκαία μια επίσκεψη της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τάσσεται υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με τημ Deutsche Welle, ο κ. Στάινμαγιερ χαρακτηρίζει «επαίσχυντη εξέλιξη» το γεγονός ότι «ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος και ούτε ορισμένοι άλλοι Ευρωπαίοι πρωθυπουργοί έχουν θεωρήσει αναγκαίο να επισκεφτούν την Ελλάδα».
Σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στην κυριακάτικη Welt, λέει ότι πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί «ότι μια χώρα στην κρίση θα απομονωθεί πλήρως».
Στην ίδια συνέντευξη, συνιστά την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της Ελλάδας, υπό την προϋπόθεση το νέο πακέτο λιτότητας να είναι βιώσιμο και να υποστηρίζεται από την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών.
Άσμουσεν: Δεν υπάρχει συντεταγμένη έξοδος
Στους κινδύνους που συνεπάγεται μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη αναφέρεται το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιοργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Allgemeine του Αννόνερου.
Συγκεκριμένα, προειδοποιεί ότι «τα πράγματα δεν θα εξελίσσονταν τόσο συντεταγμένα όσο φαντάζονται μερικοί» και ότι απώλειες ως προς την ευημερία δεν θα υποστεί μόνον η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η Ευρώπη και η Γερμανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιαπωνία: Διαλύθηκε επίσημα η κάτω Βουλή – Προς πρόωρες εκλογές η χώρα
- Παράταση προθεσμιών για τη διάσωση οικοδομικών αδειών με «μπόνους» δόμησης
- Συνταγή: Μπουκατίνι με σάλτσα λεμονιού και τόνο
- Τραμπ: Αποσύρει την πρόσκληση στον Καναδά για ένταξή του στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Σύλληψη υπόπτου για τις πυρκαγιές στη Χιλή – Στους 21 οι νεκροί
- Πως η διατροφή επηρεάζει τον εγκέφαλό μας;
