Εκτός στόχου το έλλειμμα της Πορτογαλίας, πιθανά και νέα μέτρα
Η πορτογαλική κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα της χώρας Diario Economico, να ενημέρωσε την τρόικα πως το έλλειμμα δεν θα πέσει στο στόχο του 4,5% του ΑΕΠ φέτος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μεν περιθώριο «επιείκειας» αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα για την κάλυψη τουλάχιστον μέρους της απόκλισης.
Η πορτογαλική κυβέρνηση φέρεται, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα της χώρας Diario Economico, να ενημέρωσε την τρόικα πως το έλλειμμα δεν θα πέσει στο στόχο του 4,5% του ΑΕΠ φέτος αλλά θα φτάσει το 5,3%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπάρχει μεν περιθώριο «επιείκειας» αλλά δεν μπορούν να αποκλειστούν νέα μέτρα για την κάλυψη τουλάχιστον μέρους της απόκλισης.
Η εφημερίδα δεν ανέφερε τις πηγές της.
Οι αξιωματούχοι της τρόικας έφτασαν στη Λισαβόνα την Τρίτη και ξεκίνησαν την πέμπτη αξιολόγηση του πορτογαλικού προγράμματος.
Η αξιολόγηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και ολόκληρη την επόμενη εβδομάδα, θα καθορίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου στήριξης, ύψους 4,3 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΕΕ: Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή – Εξετάζει σκληρή απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή δασμών
- Παγετός και λευκά τοπία: Οι θερμοκρασίες και τα χιόνια τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
- Το 47% των Γερμανών υπέρ μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στις ΗΠΑ εάν ο Τραμπ συνεχίσει τις απειλές για Γροιλανδία
- AI σύντροφοι: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη μετατρέπει τη μοναξιά σε εμπόρευμα
- Νέα στοιχεία για το μοντέλο που ήταν μέλος της συμμορίας ληστών – Συμμετείχε σε 4 ληστείες
- Λειψία – Μπάγερν Μονάχου 1-5: Παράσταση για ένα ρόλο!
