Υπό πίεση η ΔΕΗ από τα φέσια 700 εκατ. ευρώ Δημοσίου και ιδιωτών
Η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που εμποδίσουν την ορθή λειτουργεία της ΔΕΗ τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό. Στελέχη της επιχείρησης ανέφεραν μετά τη συνάντηση πως η έλλειψη ρευστότητας «αντιμετωπίζεται» προς το προς το παρόν μόνο με τη μη πληρωμή προμηθευτών.
Η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που εμποδίσουν την ορθή λειτουργεία της ΔΕΗ τέθηκε στο τραπέζι της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό.
Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων, η διοίκηση της ΔΕΗ κρατά αποστάσεις και σημειώνει με νόημα ότι υπάρχει και η δυνατότητα μείωσης των φόρων.
Αναφορικά με το ζήτημα της ΔΕΠΑ συζητήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα της σύμβασης και το option 30% που έχει η ΔΕΗ στην ΔΕΠΑ. «Δεν θα ενεργοποιήσουμε την option αλλά πρέπει να αποζημιωθούμε όταν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ και κοιτάμε να κάνουμε αποτίμηση του 30% σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ» ανέφεραν κύκλοι της ΔΕΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φειδίας Παναγιώτου: Ερευνα σε βάρος του από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – Ο ίδιος δηλώνει άγνοια
- Μεξικό: Εξέδωσε στις ΗΠΑ 37 φερόμενα ως μέλη συμμοριών
- Νίγηρας: Σφαγή 31 αμάχων σε επίθεση που αποδίδεται στους τζιχαντιστές
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»