Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Θετικό κλίμα επικρατεί στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και ενώ το Βερολίνο συνεχίζει να εκπέμπει αυστηρά μηνύματα προς την Αθήνα.
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Στις 14:50 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 1,36% στις 638,24 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 12,8 εκατ. ευρώ περίπου. Λίγο νωρίτερα, η αγορά είχε ανέλθει μέχρι τις 642,46 μονάδες.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,88% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,26%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε οριακές απώλειες 0,02%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 51 ήταν σε θετικό έδαφος, 44 σε αρνητικό, ενώ 19 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν πτωτικές τάσεις, ενώ άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ σε αρνητικό έδαφος δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,36%, στο Παρίσι ο CAC 40 κατά 0,39% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν χαμηλότερα κατά 0,58%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε απώλειες 0,78% και στην Ιταλία 1,03%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 9.070,76 μονάδες με απώλειες 1,17%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρωτοβουλία Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων
- Αγωγή του προέδρου της ΕΟΚ, Βαγγέλη Λιόλιου, σε πρόεδρο ΚΑΕ
- Φάμελλος: Η ακρίβεια καλπάζει με ευθύνη της κυβέρνησης – Προσβάλλει την αξιοπρέπεια των πολιτών
- Κικίλιας: Το Λιμενικό έχει διασώσει χιλιάδες ζωές – Θα χυθεί άπλετο φως στην τραγωδία της Χίου
- Δανία: Μεγάλα προβλήματα από χιονοπτώσεις – Έκλεισαν σχολεία, ακυρώθηκαν πτήσεις
- Με τον Παναιτωλικό εκτίει την ποινή του ο Ποντένσε
