Την ίδρυση υπηρεσίας κατά της ρατσιστικής βίας εξήγγειλε ο Ν.Δένδιας
Την ίδρυση ειδικού τμήματος εντός της Ασφάλειας για το θέμα της ρατσιστικής βιας εξήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.
Την ίδρυση ειδικού τμήματος εντός της Ασφάλειας για το θέμα της ρατσιστικής βιας εξήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση.
Ο κ. Δένδιας επισήμανε ταυτόχρονα πως η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση απολύτου κινδύνου και συνολικής κοινωνικής ανατροπής, λόγω του μεταναστευτικού και υπογράμμισε την προσωπική του πολιτική βούληση αλλά και του υπουργείου για την την επίλυση του ζητήματος.
«Δεν έχει καμία έννοια να παραμένει κανείς σε αυτό το υπουργείου εαν δεν υπηρετεί μια πολιτική επίλυσης του ζητήματος αυτού» τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Βούτσης επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις «εγκρίτων δικτύων με επίκεντρο την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», σύμφωνα με τις οποίες τα κρούσματα ρατσιστικής βίας φτάνουν πλέον τις εκατοντάδες.
Ζήτησε από τον υπουργό να συνυπολογίσει το γεγονός, ότι «ακριβώς επειδή υποχωρεί και υποτιμάται το κράτος σε συνθήκες κρίσης, ανοίγει ελεύθερα ένα πεδίο για τη διαμόρφωση άλλου τύπου συλλογικοτήτων που δρουν σαν συμμορίες, ξεκινώντας από ελέγχους ταυτοτήτων ή παρεμβάσεις σε θρησκευτικούς χώρους και φτάνοντας μέχρι τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βρετανία: Πιέσεις να παραιτηθεί δέχεται ο Στάρμερ – Τον κατηγορούν για το χάος από την υπόθεση Έπσταϊν
- Η τέχνη του να ταξιδεύεις σε πάει road trip στην Ιταλία
- LIVE: Ολυμπιακός – ΑΕΚ
- Φούρνοι – Ζαχαροπλαστεία: Εκπέμπουν SOS – Ζητούν τη λήψη μέτρων για την επιβίωσή τους
- Φωτιά σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Ιωνία
- ΠΑΣΟΚ: 500.000 θανατώσεις χωρίς αποτέλεσμα, η EFSA διαψεύδει την κυβερνητική αδράνεια για την ευλογιά προβάτων
