Απαγορεύονται για… 100 χρόνια οι παρελάσεις gay pride στη Μόσχα
Δικαστήριο στη Μόσχα επικύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την απαγόρευση των παρελάσεων Gay Pride στην πόλη για τα επόμενα 100 χρόνια. Κατά της απόφασης είχε προσφύγει ο Ρώσος ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, Νικολάι Αλεξέγεφ.
Δικαστήριο στη Μόσχα επικύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης για την απαγόρευση των παρελάσεων Gay Pride στην πόλη για τα επόμενα 100 χρόνια.
Κατά της απόφασης είχε προσφύγει ο Νικολάι Αλεξέγεφ, ένας από τους πιο γνωστούς ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων.
Αντιθέτως ο Δήμος υποστηρίζει ότι οι παρελάσεις μπορεί να διαταράξουν την τάξη και ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν τις υποστηρίζουν.
Ο Ρώσος δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Ο Αλεξέγεφ έχει δικαιωθεί και για άλλη υπόθεση, γεγονός που ανάγκασε τις ρωσικές αρχές στην καταβολή αποζημίωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς Tαβάρες η Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four, αμφίβολος και ο Άλεξ Λεν
- Κυτταρική θεραπεία υπόσχεται μόνιμη αντιμετώπιση του HIV με μία μόνο δόση
- Πακιστάν: Δέκα νεκροί μετά από έκρηξη σε αγορά, σύμφωνα με την αστυνομία
- Η αφιέρωση του χρυσού μεταλλίου από τη Στέλλα Μαρεντάκη στον αδερφό της που είναι στο φάσμα του αυτισμού
- O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν φοβάται τίποτα – Η γενοκτονία στη Γάζα, τα σιωπηλά Όσκαρ και το δειλό Χόλιγουντ
- ΔΕΗ Tour of Hellas 2026 – Η μεγάλη γιορτή του ποδηλάτου και της βιώσιμης μετακίνησης με την ενέργεια της ΔΕΗ


