Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον. Οι επενδυτές εστιάζουν την προσοχή τους στις διεργασίες για το πακέτο περικοπών των 11,5 δισ. ευρώ, εν όψει και της επίσκεψης του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοξντ Γιούνκερ στην Αθήνα στις 22 του μηνός.
Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα, σε μία συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον.
Στις 14:10 ο γενικός δείκτης ενισχυόταν κατά 0,87% στις 623,60 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 6,9 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 0,90% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ήταν υψηλότερα κατά 0,10%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών υποχωρούσε κατά 0,70%.
Από τις μετοχές που διακινούνταν, 45 ήταν σε αρνητικό έδαφος, 39 σε θετικό, ενώ 24 ήταν αμετάβλητες.
Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν μεικτές τάσεις, ενώ πτωτικό άνοιγμα της συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ δείχνουν τα futures.
Στο Λονδίνο, ο FTSE-100 υποχωρούσε κατά 0,07%, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχυόταν κατά 0,16% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν υψηλότερα κατά 0,22%.
Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε κέρδη 0,41% και στην Ιταλία 0,73%.
Στις ασιατικές αγορές, τέλος, επικράτησαν πτωτικές τάσεις και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο Nikkei-225 έκλεισε στις 8.885,15 μονάδες με πτώση 0,07%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ινδία: Καταργεί από Δευτέρα τα ανώτατα όρια στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων εσωτερικού
- Τι λένε οι αναλυτές για την επίθεση του Ιράν στη βάση Ντιέγκο Γκαρσία
- Ο Τραμπ έδωσε διορία στο Ιράν να ανοίξει τα Στενά του Ορμούζ ή θα χτυπήσει εργοστάσια παραγωγής ενέργειας
- ΠΟΥ: Περισσότεροι από 60 νεκροί εξαιτίας πλήγματος σε κέντρο υγείας στο Νταρφούρ του Σουδάν
- Το Ιράν υποστηρίζει ότι «καμία περιοχή δεν είναι ασφαλής» – Θα συνεχίσουμε να χτυπάμε τους εχθρούς μας λέει ο Νετανιάχου
- Σαρωτική η Έβερτον με Τσέλσι (3-0), βαθμός «ανάσα» για τη Λιντς με Μπρέντφορντ (0-0)


