Με άνοδο σταμάτησαν την Τρίτη την πορεία τους οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, στην τρίτη κατά σειρά συνεδρίασή τους στο πράσινο. Πάνω από τις 1.400 μονάδες έκλεισε ο S&P500 Ενισχύμενα και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, όπου στο κλίμα συνέβαλαν και τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Στην Ευρώπη, η καλύτερη των εκτιμήσεων κερδοφορία XStrata (μέταλλα) και Danske Bank αντιστάθμισε ειδήσεις όπως εκείνη της αμερικανικής απειλής για αναστολή στη λειτουργία της Standard Chartered μετά τις συνδιαλλαγές της με ιρανικές τράπεζες.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία για την Ευρωζώνη, πάντως, δεν ήταν ενθαρρυντικά, με την πορεία του ιταλικού ΑΕΠ να συνεχίζει να είναι αρνητική στο -0,7% το δεύτερο τρίμηνο (έστω και ελάχιστα χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις για συρρίκνωση 0,8%) ενώ οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες υποχώρησαν τον Ιούνιο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,71%, ενώ στο Παρίσι ο CAC40 κατέγραψε άνοδο 1,52%. Στο Λονδίνο, ο FTSE100 έκλεισε με άνοδο 0,56%.

Στη Νέα Υόρκη, ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,37% κλείνοντας στις 13.166,44 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε ενισχυμένος κατά 0,83% ενώ με άνοδο 0,5% έκλεισε ο S&P500, στις 1,401,26 μονάδες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ