Δεκάδες πύρινα μέτωπα στη Σικελία, έχασε τη ζωή του δασοπυροσβέστης
Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Σικελία με την κατάσταση να είναι πιο κρίσιμη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του νησιού, το Παλέρμο. Άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα εδώ και πάνω από 48 ώρες στις περιοχές Αλτοφόντε Τζεράτσι, Καστελμπουόνο και Σάντα Κριστίνα Τζέλα. Ένας δασοπυροσβέστης έχασε την ζωή του όταν επιστρέφοντας σε περιοχή όπου θεωρούσε ότι η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί σημειώθηκε ξαφνική αναζωπύρωση και εγκλωβίστηκε στις φλόγες.
Δεκάδες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε ολόκληρη την Σικελία, με την κατάσταση να είναι πιο κρίσιμη στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του νησιού, το Παλέρμο.
Άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα εδώ και πάνω από 48 ώρες στις περιοχές Αλτοφόντε Τζεράτσι, Καστελμπουόνο και Σάντα Κριστίνα Τζέλα.
Ένας δασοπυροσβέστης έχασε την ζωή του όταν επιστρέφοντας σε περιοχή όπου θεωρούσε ότι η κατάσβεση είχε ολοκληρωθεί σημειώθηκε ξαφνική αναζωπύρωση και εγκλωβίστηκε στις φλόγες.
Οι συνάδελφοί του δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν παρά τις συνεχείς προσπάθειες να πλησιάσουν με ελικόπτερο.
Κοντά στην πόλη Τράπανι, μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Ριζέρβα Ντέλο Τζίνγκρο ανάγκασε τις Αρχές να απομακρύνουν 900 τουρίστες από την ξενοδοχειακή μονάδα που τους φιλοξενούσε.
Ένας άλλος άνδρας της δασικής υπηρεσίας τραυματίστηκε στην διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης έξω από την Μεσίνα, ενώ ανησυχία προκαλεί και η κατάσταση στις παρυφές του ηφαίστειου Αίτνα, στην περιοχή Λίνγκουα Γκλόσα.
Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνει ο ισχυρός άνεμος «Σιρόκκο», αλλά και οι ελλείψεις σε πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair, όπως καταγγέλλουν υπεύθυνοι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Η Ωραία Ελένη ήταν και μισή πουλί, βγήκε από αυγό»: Ο Κίμελ απαντά στον Μασκ που ήθελε την ηρωίδα λευκή
- Θυμός: Οκτώ τρόποι για να τον κρατήσεις υπό έλεγχο
- Έρευνα ENA: Πού οφείλεται η χαμηλή παραγωγικότητα στην Ελλάδα – Ποιοι κλάδοι υστερούν περισσότερο
- Εισφορά αλληλεγγύης: Έρχεται λίφτινγκ στο χαράτσι για 400.000 συνταξιούχους
- Από τον κορονοϊό στον Έμπολα: Πώς οι εμπόλεμες ζώνες απειλούν την παγκόσμια ετοιμότητα για πανδημίες
- Μόνικα Πότερ: «Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που υπήρξε ποτέ»




