Οι Casey Stoner (Honda), Jorge Lorenzo (+ 3,429”) και Dani Pedrosa (+ 7,633”) ήταν οι τρεις πρώτοι του Grand Prix στη Laguna Seca.

Η κατάταξη αυτή και οι διαφορές από τον πρώτο μάλλον θύμιζαν παλαιότερα πρωταθλήματα, όταν ο C. Stoner (Honda) διεκδικούσε και δεν περίμενε απλά να τελειώσει η χρονιά.

Αυτή είναι η 4η φετινή νίκη του C.Stoner, ο οποίος πλησίασε τον J. Lorenzo στους 32 βαθμούς.

Ο Αυστραλός, πίεσε στο όριο σε όλους τους γύρους και κατάφερε να πετύχει μία νίκη με σημασία. Ο πρωταθλητής του 2011 έκανε διαφορετική επιλογή ελαστικών και «φορέσε» το μαλακό πίσω ελαστικό.

Η επιλογή του αποδείχτηκε σωστή. Ξεκίνησε πιέζοντας τον J. Lorenzo στους πρώτους γύρους, ενώ στη μέση του αγώνα μείωσε το ρυθμό του και κράτησε το ελαστικό. Στους τελευταίους γύρους, έκανε την επίθεσή του.

Η στρατηγική ήταν σωστή καθώς ο μείωσε τη διαφορά και πέρασε τον J. Lorenzo στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού. Από εκεί και έπειτα διατήρησε το ρυθμό του και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε, o Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός ήταν πολύ καλός εξαιρετικός στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Όμως ένα μικρό λάθος στην Corkscrew του χάλασε το ρυθμό. Για κακή του τύχη το λάθος αυτό έγινε όταν ο C. Stoner ξεκινούσε την επίθεσή του.

Την τελευταία θέση του podium συμπλήρωσε ο Dani Pedrosa (Honda). Ο Ισπανός είχε δυνατό ξεκίνημα και έμεινε με τους δύο πρώτους. Ένα λάθος όμως τον ανάγκασε να μειώσει το ρυθμό του και τελικά να προτιμήσει να μείνει με ασφάλεια στην 3η θέση.

Μάχη για μια ακόμα φορά είχαμε για την 4η θέση μεταξύ των αναβατών της Yamaha. Ο Ben Spies, παρά το πρόβλημα στο πόδι του από τη χθεσινή πτώση οδήγησε καλά, μέχρι όμως το τελευταίο κομμάτι όταν έχασε το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του και έπεσε. Αργότερα αποδείχτηκε ότι έσπασε ο σύνδεσμος στο ψαλίδι της μοτοσικλέτας του.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Andrea Dovizioso (Tech3 Yamaha) να φτάσει ως την 4η θέση έχοντας σε απόσταση αναπνοής τον teammate του Cal Crutchlow..

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Nicky Hayden ο οποίος έκανε καλό αγώνα με την Ducati. Ο Αμερικανός έχασε έδαφος στους πρώτους γύρους, αλλά από το μέσο του αγώνα και έπειτα πίεσε δυνατά και κατάφερε να φτάσει στην 6η θέση.

Στο τέλος ο του αγώνα o N. Hayden κουβάλησε και τον teammate του Valentino Rossi ως τα pit στο πίσω μέρος της GP12 καθώς ο Ιταλός σημείωσε πτώση λίγο πριν την Corkscrew μετά από μέτριο αγώνα.

Πολύ καλή δουλειά από τον Aleix Espargaro ο οποίος πήρε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα με την CRT μοτοσικλέτα της Aprilia.

Επόμενος αγώνας σε τρεις εβδομάδες στην Indianapolis.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Casey Stoner (Honda) 43:45,961”

2. Jorge Lorenzo (Yamaha) + 3,429”

3. Dani Pedrosa (Honda) + 7,633”

4. Andrea Dovizioso (Tech 3 Yamaha) + 18,602”

5. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 18,779”

6. Nicky Hayden (Ducati) + 26,902”

7. Stefan Bradl (LCR Honda) + 28,393”

8. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 50,246”

9. Aleix Espargaro (Aspar Aprilia) + 1:18,993”

10. Karel Abraham (Cardion Ducati) + 1:22,076”

auto.in.gr